Linda Waals

NN Marathon Rotterdam

Mijn activiteiten volgen

2,630
kms

Mijn doel 0kms

Ik ren tegen kanker tijdens de NN Marathon Rotterdam

Ik doe mee om geld op te halen voor kankeronderzoek. Geld dat heel hard nodig is, want nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland de diagnose kanker. Sponsor mij en help KWF met de financiering van belangrijk onderzoek naar kanker. Namens mij en KWF: dankjewel!

#demooiste

Mijn badges

Actiepagina gemaakt

Foto's toegevoegd

E-mails verstuurd

Aan eigen actie gedoneerd

Streefbedrag behaald

Streefbedrag verhoogd

Top fondsenwerver

Gedeeld op social media

Donateurs bedankt

€500 euro opgehaald: t-shirt verdiend

Eindelijk mijn marathon debuut!

Vanaf december 2020 begon mijn focus op een nieuw doel: solo de marathon lopen op 11 april 2021. Hoe dan ook: dit keer wilde ik me niet tegen laten houden. Een reden om mijn trainingen te volgen en me daar vol op te richten. En het bleek ook nog eens een hele goede stok achter de deur om in beweging te blijven toen in december de sportscholen hun deuren moesten sluiten.

En gisteren, 11 april 2021, was het dan eindelijk zover. Een dag waar ik zo naar uit heb gekeken en waar ik zo hard naartoe heb gewerkt. Uren trainingen. Meer dan 400km liep ik in de voorbereiding. Met regen, met mooi weer en zelfs met de sneeuw. Ik werd een echte hardloper. Er sneuvelden behoorlijk wat PR's. En nog nooit heb ik zoveel kunnen eten en legitiem dutjes kunnen doen op de bank.

Met zoveel lieve vrienden en familie om me heen die me steunden, langs de route stonden van mijn zelf uitgestippelde marathon. De spanddoeken, de toejuichingen. Wat een geweldige dag heb ik gehad! En niet alleen de dag zelf was geweldig. Ook de voorbereiding hier naartoe. Met slechts een handjevol mensen die wisten wat ik van plan was. Het was fijn dat het voor mij even niet zo groot was. Wat het uiteindelijk op de dag zelf wel werd ondanks dat ik dat zo niet had bedacht. Maar daar heb ik volop van genoten.

Klaar met de marathon ben ik zeker niet. Ik wil het liefste nog meer geld ophalen voor het KWF en begin steeds meer hoop te krijgen dat de marathon van Rotterdam in oktober dit keer wel door kan gaan. Dus de komende tijd ga ik gebruiken om uit te rusten en bij te komen. Te genieten van deze runner's high die iets langer aan gaat houden dan normaal. En dan over een tijdje... Ga ik maar weer beginnen met het plannen van mijn trainingen voor die volgende marathon.

Het was behoorlijk stil....

Want wat is er veel gebeurd het afgelopen jaar! Niet alleen door de Corona-pandemie maar ook prive is mijn wereld behoorlijk heen en weer geschud.

Het eerste doel was trainen voor de Rotterdam marathon op 5 april 2020. Volgens het schema ging het goed, ik had een goede focus en begon er vertrouwen in te krijgen. Maar toen.. werd de marathon afgelast. Daar heb ik een paar tranen om gelaten. Zoveel uren en kilometers in de voorbereiding. Niet voor niets natuurlijk maar zo voelde het wel.

Blik vooruit: opnieuw beginnen met mijn marathontrainingen in de zomer met als doel de marathon in oktober 2020. Maar al vrij snel werd duidelijk dat ook die niet door kon gaan. Wederom werd de marathon verzet. Gelukkig relatief aan het begin van mijn trainingsperiode zodat die niet weer als 'verloren' voelde. De nieuwe datum: 11 april 2021. Niet dat ik met alle perikelen rondom Corona het vertrouwen had dat de marathon van Rotterdam dan wel door kon gaan. Dus begon ik te denken en te dromen. Wat als... wat als ik de marathon gewoon zelf loop. Solo. Een doel om voor te trainen en door te zetten. Me weer ergens op te kunnen focussen. Het idee begon steeds meer te groeien en ik raakte gewend aan het idee om  het dan maar alleen te doen. Daar ging ik voor: solo een marathon op 11 april 2021.

Let's continue.....

De eerste twee trainingsmaanden zitten er op!

Het is maar goed dat ik geen influencer ben, want het bijhouden van een blog over mijn trainingen schiet er nu al bij in! Mijn eerste en tegelijkertijd laatste bericht dateert al van begin december... Inmiddels twee maanden met veel trainingen verder is het dan toch eindelijk tijd voor weer een update. Wie weet volgen de updates zich nu wat vaker op, het is in ieder geval een van mijn voornemens.

December en januari waren maanden waarin ik de 100 kilometer heb aangetikt met mijn trainingen. Het blijven hardlopen in de winter gaat tot nu toe goed en gelukkig kan hardlopen altijd en overal. Soms verschuif ik een training vanwege het weer of omdat het beter uitkomt maar volgens mij is dat heel normaal.

Wel merk ik dat mijn lichaam hard moet werken. Niet gek want het is allemaal heel veel. Werken, lange afstanden lopen, intervallen, veel trainingen en dan ook nog Crossfit. Het is een puzzel om alle trainingen te volgen, geen gekke dingen te doen en goed te herstellen. Maar soms gaat alles zo goed en voelt het alsof het niets is terwijl ook de afstanden die ik loop afstanden zijn die veel mensen niet snel gaan lopen. En zo komt het ook dat de trainingsperiode aanvoelt als een marathon op zich. Een lange adem en focus voor iets dat, ondanks die afstand, sneller voorbij is dan de hele voorbereidingsperiode. Dat komt natuurlijk ook omdat ik hier al lang mee bezig ben. Gelukkig geniet ik volop van het hele proces, de lange afstanden en zelfs de intervallen begin ik haast leuk te vinden.

Mijn focus ligt echt elke dag meer op de marathon en ik ben er continu mee bezig. De marathon is overal! Ik sleep bijna overal de Runners World mee naar toe om lekker te kunnen lezen en op mijn nachtkastje liggen alleen maar boeken die met hardlopen te maken hebben. Op kantoor hangt een aftelkalender, thuis hangt een aftelkalender naast mijn trainingsschema, al mijn trainingen zijn uitgeschreven en staan gepland. Volgens mij is er geen normaal gesprek met me te voeren dat uiteindelijk niet over de marathon gaat. Ik verwacht dat het de komende periode niet zozeer minder als juist meer gaat worden. Gelukkig zijn er veel mensen die me vragen hoe de trainingen gaan en daardoor kan en mag ik honderduit over de marathon praten. Sorry voor iedereen die er al klaar mee is, nog even!

De donaties komen langzaamaan binnen en mijn doel heb ik al een paar keer bijgesteld. Nu staat het op € 1500 en ik hoop oprecht dat ik dat nog ga halen voor de marathon. Dat zou echt te gek zijn. Mocht je nog niet gedoneerd hebben dat willen doen: ik ben er hartstikke blij mee en het KWF kan elke euro goed gebruiken!

The word is out: ik ga een marathon lopen!

Daar gaan we dan! Geen ‘secret project’ meer, geen ontwijkende antwoorden op de vraag of ik al een nieuw doel heb na mijn twee halve marathons dit jaar. Dat doel heb ik: de hele marathon! Een aantal mensen in mijn omgeving weten dat het al een tijdje bij me kriebelt om door te trainen voor een hele marathon. Toch vond ik het spannend en vind ik dat nog steeds. Maar er is geen betere stok achter de deur dan het doorhakken van een knoop en je in te schrijven. Nu moet ik wel!

De komende weken ga ik mijn kilometers wekelijks wat verder uitbouwen, om zo te wennen aan meer kilometers en de impact op mijn lijf. En naarmate de kilometers meer worden, gaan ook de afstanden per keer langer worden. Ik kijk er naar uit om te ontdekken hoe me dat gaat bevallen en of ik er dan nog van kan genieten. Vooral naar de echt lange duurlopen kijk ik met gemengde gevoelens uit, maar ook de wetenschap dat ik af en toe echt ook intervallen moet gaan lopen zorgen voor gezonde spanning. Maar het hoort er bij en ik ga proberen om vol van elke training te genieten. Mijn voornaamste doel voor deze marathon is het blijven lopen met plezier, het goed uitlopen van de marathon en een mooi bedrag op te halen voor het KWF.

Met dat laatste zit het wel goed; ik ben oprecht overdonderd door de snelheid waarmee ik mijn streefbedrag heb bereikt. De lat gaat iets hoger en zo hoop ik flink wat op te halen. Mijn telefoon leek gisteren haast te ontploffen door alle berichtjes, donaties en appjes. Bijzonder!

De komende weken ga ik proberen om met enige regelmaat te delen hoe mijn trainingen tot dan toe verlopen, of ik er nog plezier in heb en hoe het zit met het vertrouwen in mezelf. Als je al hebt gedoneerd: bedankt daarvoor, ik waardeer het enorm! Heb je het nog niet gedaan, dan vind ik het te gek als je dat alsnog doet. En elke bijdrage, klein of groot, helpt mee om een mooi bedrag op te halen voor het KWF!

Mijn donateurs

Berma
doneerde 100

"Heel veel succes Linda!."

Eddie En Antoinette Smit
doneerde 100

"Veel succes en ga ervoor Linda !"

Et
doneerde 100

"You can do it"

Oma Anny
doneerde 100

"Heel veel succes Linda, oma heeft er alle vertrouwen in."

Monique Van Den Biggelaar
doneerde 50

"succes Linda ! Ik geloof zeker dat je het kan . Een goed doel uitgekozen . Top !"

Lianne En Stefan Wever
doneerde 50

"Succes lieffie, nu al enorm trots op je!!! Xx"

Hiljo V.d. Woude
doneerde 50

"Dit gaat jou lukken, met twee vingers in je neus. Groetjes hiljo"

Linda Waals
doneerde 50

Ijssel Wonen
doneerde 50

"Zet ‘m op Linda! Een uitstekend doel door middel van een epische prestatie. Alleen nog “ff” doen ;-). We zijn nu al trots op je! Eva, Laura, Thierry, Myrthe en Wouter"

Jeroen G.
doneerde 46

Luuk&luca
doneerde 35

"Veel succes!!"

Tom En Anniek
doneerde 30

"Heel veel succes met de mooie loop!"

Anoniem
doneerde 30

Arno En Sanne Slagter
doneerde 25

Anoniem
doneerde 25

Silvia Bos
doneerde 25

"Mooi doel en super stoer dat je dit doet, veel succes!"

Ari En Elly Ketelaars
doneerde 25

"Succes Linda. Zowel met de marathon als de sponsoring."

Derk Meijer
doneerde 25

Indira Mensink
doneerde 25

Gwenda Kamstra
doneerde 25

"Succes Linda! Mooi streven 💪🏻 topper! Zet hem op in april!"

Bram En Linda
doneerde 25

"Hartstikke goed gedaan! En natuurlijk een heel goed doel. Top dat je daar voor gelopen hebt!"

Jacob De Olde
doneerde 25

Peggy Van Den Broek
doneerde 25

"Go for it Linda!!"

Jan En Annemieke Kerkhoven
doneerde 20

"Stoere chica!!!"

Annemiek Obdeijn
doneerde 20

"Goodluck! 🍀😘"

Saskia De Mol
doneerde 20

Hans Van Den Biggelaar
doneerde 20

"kei veel sucses Linda. Groetjes Hans & Nanny"

Rianne Caris
doneerde 20

"Hoi Linda. Wat een prachtig doel. Succes!"

Merwin Bosman
doneerde 20

Anton Zegwaard Zegwaard
doneerde 20

Gerdine Vermeer
doneerde 20

"Want ik geloooof in jooouuuu!!!"

Maartje Caris
doneerde 20

"Heeel veel succes!! 😘"

Laura
doneerde 20

"You can do it sis!"

Anoniem
doneerde 19

Rob Oostewechel
doneerde 15

Edwin Mulder
doneerde 15

Shawn
doneerde 15

"Top prestatie!"

Anoniem
doneerde 15

"Diepe buiging en heel veel respect voor jou. Klasse gedaan meis"

Jelle De Jong
doneerde 15

Stefan Brinkhof
doneerde 15

Pauline Van Der Heijden
doneerde 15

"Heel veel succes!! You can do this"

Daphne Sluiter
doneerde 15

"Succes, heel erg knap!!"

Anke Van Oldeniel
doneerde 15

Annemarie Kamerbeek
doneerde 15

"Mooie actie en heel goed gedaan Linda! 😘"

Anoniem
doneerde 10

Louis Knuvelder
doneerde 10

"Ren Linda ren."

Wilma
doneerde 10

"Succes Linda, en mooie doelen: voor jezelf en KWF! Zet um op!"

Jelle De Jong De Jong
doneerde 10

Tjarco En Merlin
doneerde 10

"Heel veel succes en je kan het. We hopen dat je veel geld ophaalt en dat je een goede marathon loopt. You go girl!"

Anoniem
doneerde 10

"Je bent een topper! Succes!😘"

Ellen Te Paske
doneerde 10

"Succes topper!!"

Monica Kroek
doneerde 10

Julia
doneerde 10

"Veel succes met je marathon💪🏻"

Wendy Dekker
doneerde 10

"Heel veel succes Lin! ❤️"

Robin Van Der Zwaan
doneerde 10

Sjoukje Klein Haneveld
doneerde 10

Anne Komen
doneerde 10

"Linda!! Goed bezig! Heel veel succes! 💪"

Katja Van Leeuwen
doneerde 10

Eline Bakker
doneerde 10

"Je bent een kanjer!!"

Joran Olthof
doneerde 10

"Mooi doel! Strong💪"

Doesjka
doneerde 10

"Mooi doel! Succes"

Anoniem
doneerde 10

Christa Vd Sprenge (dgw)
doneerde 10

"Succes Linda!"

Michael Garcia
doneerde 10

"Zet hem op topper!!"

Ilke Sayin
doneerde 10

"Topper! Heel veel succes."

Coen Te Riele
doneerde 10

"Zet hem op Linda 💪"

Peter
doneerde 10

"Succes 👍"

Anja Bakker
doneerde 10

"Zet 'm op! Veel respect voor je nu je het onder andere omstandigheden gaat lopen. Mijn Rotterdamse hart klopt voor jou! You'll never walk alone."

Servet Kartal
doneerde 10

"Veel succes Linda."

Imre Ter Beek
doneerde 10

"Zet ' em op, Linda!"

Jasper Hendrikx
doneerde 10

"Gas op die lollie! 💪🏼"

Talita Olthuis
doneerde 10

"Wat een mooie actie Linda, succes!!!"

Ineke Brinkhof
doneerde 10

"Zet ‘m op!! 💪🏼💪🏼"

Anoniem
doneerde 10

Jorn En Milena
doneerde 10

"Geweldig Linda en we wete dat je het kan! Zet hem op! Groetjes Jorn en Milena"

Martijn Vos
doneerde 10

"Zet ‘m op!"

Frans Van Oldeniel
doneerde 10

"Goed bezig, succes Linda!"

Joyce Van Bussel
doneerde 10

Fam Pasmans
doneerde 8

"Wat een knappe voorbereidingen. Dat komt wel goed met die marathon!"

Anoniem
doneerde 5

Noelle Hagen
doneerde 5

"Zet hem op!!"

Anoniem
doneerde 5

Anoniem
doneerde 5

Vera Oppewal
doneerde 5

Leon Vos
doneerde 5

"Succes Linda!"

Madelein Klein Horsman
doneerde 5

"Heel veel succes Linda! Dit gaat je lukken 💪"

Merel Kusters
doneerde 5

"Super stoer en nobel Linda! 💪🏻"

Sjaan Rattink
doneerde 5

"Kanjer!!!!"

Remco Versluis
doneerde 5

Colette Bar
doneerde 5

Lonneke
doneerde 5

Mellanie
doneerde 5

"Heel veel succes!!"

Rosa Kuijer
doneerde 5

"Heel tof, succes!!"