Met Pieter naar Santiago de Compostela en terug

By Pieter Koorn Join Me

Weer thuis!

Vandaag na precies 3 maanden en 5.711 kilometer gearriveerd in Beilen. Ik ben weer thuis, na een hele mooie, inspirerende, maar ook emotionele tocht. Ik heb de belofte aan Janny ingelost en het gevoel daarbij is eigenlijk niet te beschrijven. Maar het voelt wel goed en ik ben heel blij dat ik het heb gedaan. Dat geldt ook voor de terugkeer via Normandië.

Deze tocht zit er op, maar ik blijf mij inzetten voor de strijd tegen kanker. En deze actie loopt ook nog even door. Het zou mooi zijn als de doelstelling de komende weken toch wordt gehaald!

Pieter,

Beilen, dinsdag 26 november 2019.

Nog enkele dagen.

Na 5.534 kilometer gisteren aangekomen bij vrienden in Julianadorp. Morgen een dagje naar mijn geboorte eiland Texel. En dan overmorgen richting Drenthe, met wat hulp om de afsluitdijk over te komen. De emotionele, maar ook mooie en bijzondere reis zit er bijna op. 

Pieter

Julianadorp, zaterdag 23 november 2019

 

Bijna thuis!

De reis langs de Spaanse Noordkust was zo mooi, dat ik besloten heb om ook langs de Franse kust terug te fietsen naar Nederland. Wel een doorsteek door Bretagne naar Mont Saint-Michel gemaakt en daarna naar de D-day landingsstranden van Normandië (wat het oorspronkelijke plan.was). Het is heel indrukwekkend om daar te zijn en je te realiseren wat er heeft plaatsgevonden. Inmiddels ben ik, na ruim 5100 kilometer, Calais genaderd en verwacht ik nog iets meer dan een week onderweg te zijn.

Omdat het streefbedrag nog niet is gehaald, hierbij mijn oproep daaraan alsnog een bijdrage te leveren. In het belang van de Kankerbestrijding!

Pieter

Escalles, zondag 17 november 2019

Mijn reis is nog steeds te volgen op Polarsteps: https://www.polarsteps.com/PieterKoorn/2185126-met-pieter-naar-santiago-de-compostela-en-terug

Op Facebook onder mijn eigen naam Pieter Koorn (evt. zoeken met de aanduiding Santiago erbij).

Terugreis door Spanje

De actie loopt nog steeds, want ook mijn reis gaat verder.

Ik realiseer me dat mijn laatste update al weer ruim twee weken geleden was. En bovendien wel erg kort. Het arriveren bij de Kathedraal in Santiago de Compostela was een emotioneel moment. En ook in de twee rustdagen erna heb ik het best regelmatig moeilijk gehad. Inmiddels kijk ik wel met een goed gevoel terug op deze pelgrimstocht. Het was heel bijzonder om dit te mogen en kunnen doen. Dit voelde voor mij als de beste manier om Janny te eren en te gedenken!

Inmiddels ben ik bezig met het tweede deel van mijn tocht, de terugreis. Na Santiago was ik in Finisterre (ook emotioneel) en Muxia, eigenlijk ook nog onderdeel van de pelgrimsroute. Nu reis ik langs de Spaanse Noordkust terug naar Frankrijk. Mijn route volgt grotendeels de Camino del Norte, maar dan in tegengestelde richting. Vandaag, na 3300 kilometer, heb ik in Santander een rustdag ingelast. En die onder andere besteed aan de routeplanning voor het traject na Spanje.

Iedereen die tot nu toe heeft gedoneerd, nogmaals heel hartelijk dank. En wie dit leest en dat nog niet heeft gedaan: doe het alsog! Want voor kankeronderzoek blijft veel geld nodig.

Pieter,

Santander, woensdag 23 oktober 2019.

Santiago de Compostela

Vandaag ben ik na precies 6 weken en iets meer dan 2500 km aangekomen in Santiago de Compostela.

Ik heb de belofte aan Janny ingelost!

Pieter,

Santiago de Compostela, zondag  6 oktober 2019

Saint-Jean-Pied-de-Port

Vandaag in Saint-Jean-Pied-de-Port een rustdag gehouden. Inmiddels 1615 kilometer afgelegd zonder noemenswaardige problemen. En Frankrijk is echt een mooi land om doorheen te fietsen. 

Morgen ga ik beginnen aan de Camino Francés. Allereerst de Pyreneeën over. Dat wordt spannend.

Net zo spannend als deze actie. Ook vanwege de doelstelling per afgelegde kilometer. Tot nu toe loopt de actie voor. Hopelijk blijft dat zo!

Pieter

Saint-Jean-Pied-de-Port, 19 september 2019

 

Aangekomen bij Tours

Inmiddels ben ik na ongeveer 960 km gearriveerd in Montlouis-sur-Loire bij Tours. De eerste week ging nog wat moeizaam, daarna ging het steeds beter. 

Heb vandaag een rustdag gehouden. Ga morgen verder voor iets meer dan 600 km naar St Jean Pied de Port aan de voet van de Pyreneeën. 

Ik vind het fijn dat velen mij volgen op Polarsteps en Facebook. Is enorm motiverend!

De actie loopt natuurlijk ook nog steeds. Ik doe een beroep op iedereen die nog niet heeft gedoneerd, dit alsnog te doen. In het belang van het kanker onderzoek!

Montlouis-sur-Loire, 10 september 2019

Ik ben vertrokken

Met een vertraging van precies 2 weken ben ik dan toch vandaag, maandag 26 augustus 2019, vertrokken. De route gaat niet meer via Normandië, omdat ik de optie om ook op de fiets terug te keren open wil houden.

Mijn reis is te volgen op Polarsteps:

https://www.polarsteps.com/PieterKoorn/2185126-met-pieter-naar-santiago-de-compostela-en-terug

Op Facebook onder mijn eigen naam Pieter Koorn (evt. zoeken met de aanduiding Santiago erbij).

Uitstel van vertrek

Mijn vertrek aanstaande maandag gaat helaas niet door. Ik ben enkele dagen geleden ziek geworden en moet nu het herstel afwachten. Een nieuwe vertrekdatum is momenteel nog niet te geven. 

Pieter, 10 augustus 2019

Nog 2 weken voor vertrek!

Alle donateurs heel hartelijk dank. Dit is al een geweldig resultaat in een paar weken tijd.

De voorbereidingen vorderen goed. En sinds mei circa 1000 trainingskilometers gefietst, waaronder ook ritjes in Zwitserland. Richt me nu op het completeren van de uitrusting, de routeplanning en het afronden van administratieve zaken. Inmiddels ook actief op Facebook en Polarsteps aan het inrichten. De links volgen z.s.m.

Zie uit naar de start van mijn pelgrimstocht. Hoewel het ook een emotionele reis zal zijn, heb ik er heel veel zin in!

Pieter, 27  juli 2019

 

Ik kom in actie tegen kanker

Omdat ik mijn overleden echtgenote dat heb beloofd en om geld op te halen voor kankeronderzoek fiets ik naar Santiago de Compostela en terug.

Ik vertrek in augustus maar je kunt nu al doneren.

Mijn doel is om met deze actie 1 Euro per afgelegde kilometer op te halen.

Volg mijn reis op Polarsteps en Facebook: (volgt)

Eind vorig jaar is mijn echtgenote Janny, enkele dagen na haar zeventigste verjaardag, overleden aan de gevolgen van NET-kanker (Neuro Endrocriene Tumoren). Haar ziekte was zes jaar daarvoor bij toeval ontdekt tijdens een wintersportvakantie. Uitgebreid onderzoek in Nederland wees uit dat genezing niet mogelijk was. Het proces zou hooguit vertraagd kunnen worden. Dat leek een aantal jaren met medicatie en inwendige bestraling ook te lukken. Helaas moest medio 2017 worden besloten om de behandeling voornamelijk te richten op adequate pijnbestrijding. Het heeft mij diep geraakt hoe zij, ook in die laatste anderhalf jaar, heel lang optimistisch is gebleven en er zo goed mogelijk voor mij, onze kinderen, kleinkinderen en haar omgeving wilde zijn.

Wij waren samen regelmatig op fietsvakantie geweest en ook verder behoorlijk sportief bezig. Geïnspireerd door een reis van vrienden, hebben we in 2010 plannen gemaakt voor een fietstocht naar Santiago de Compostela. Helaas mocht dit er niet van komen.

Ik heb Janny toen beloofd dat ik na haar overlijden de tocht alsnog zou gaan ondernemen.

Deze belofte kom ik nu na.  Ik vertrek half augustus op de fiets naar Santiago de Compostela. Ik reis via Normandië en hoop halverwege oktober te arriveren, met 3200 kilometer "in de pedalen”. Mijn vaste voornemen is om, als alles goed verloopt, ook op de fiets weer terug te gaan naar Nederland. Als gezond mens wil ik graag iets ondernemen voor betere genezingskansen van anderen met deze ziekte.

Tijdens de uitvaartdienst van Janny hebben wij geld ingezameld voor kankeronderzoek. 

Mijn motivatie om dit opnieuw te doen vloeit ook voort uit het feit dat mijn moeder in 1971 op 53-jarige leeftijd aan darmkanker is overleden toen ik 21 jaar was.

Sponsor mij en help KWF met de financiering van belangrijk onderzoek naar (NET) kanker. Namens mij en KWF: dankjewel.

 

Thank you to my Sponsors

Bob Koorn
Donated 572

"Beste Pieter, welkom thuis! Ik heb groot respect voor je enorme prestatie. Niet alleen op sportief vlak, maar zeker ook omdat je dit avontuur in je eentje bent aangegaan om Janny te eren én geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Ik hoop dat je de ervaringen van deze bijzondere reis de rest van je leven in je hart zult meedragen, in liefdevolle herinnering aan Janny."

Advocatenkantoor Coby Koorn
Donated 500

Herman En Maja Borggreve
Donated 200

"Respect dat je deze bijzondere fietstocht maakt."

Marc Van Zanten
Donated 100

Wil En Bert Janssen
Donated 100

"In alle opzichten een giede reis namens ons beiden"

Anonymous
Donated 100

"Veel succes met deze monster tocht. Een ongekende prestatie !"

Era Makelaardij Het Raadhuis
Donated 100

"Beste Pieter, Geweldig mooie actie! Ik hoop dat je snel van start kunt gaan. Rutger Bakker"

Henkjan Lysbeth
Donated 100

"Pieter maak je droom waar!"

Toon En Diana
Donated 100

"Doel bereikt. Topper!!"

Luuk En Janet Winters
Donated 100

"Beste Pieter. Heel veel succes toegewenst tijdens deze heel bijzondere fietstocht."

L. Smit
Donated 75

"Opa, ondertussen ben je bij dag 38 aangekomen van je prachtige fietstocht voor een eveneens prachtig doel. Al 38 dagen kan ik met veel genot over je reizen mee lezen op Facebook en ik vertel er tijdens het werk als de gelegenheid zich voordoet ook graag over tegen passagiers, dat mijn opa deze prachtige fietstocht maakt! Ik vind het dan ook meer dan oprecht dat ik ook mijn bijdrage aan het KWF en jouw inzamelactie doe, dus bij deze!"

Sjors Smit
Donated 70

"Heel veel succes opa!"

Anonymous
Donated 70

Gerard Koorn
Donated 70

Leny Goijer
Donated 64

Tinus En Janna Mulder
Donated 50

"Sterkte met deze onderneming, we volgen jou op je tocht."

Hema Beilen
Donated 50

"Succes en geniet ervan!💪💪"

Matthijs En Ilona Mulder
Donated 50

"Heel veel succes met het volbrengen van deze bijzondere toch. We willen je graag een steuntje in de rug geven. Lieve groetjes Matthijs. Ilona, Daan en Thijs"

Dirkje
Donated 50

"Succes en een behouden reis"

J.a.m. Middeldorp
Donated 50

"Buen Camino! Wees gezegend op je pad, gedragen door Jacobus. Ultreia er suseia! Met pelgrimsgroet, Jaap MDD en Ineke"

Marga Zijl
Donated 50

"Geweldig dat je dit doet"

Martin De Zeeuw
Donated 50

"Succes met deze missie!"

Pieter Koorn
Donated 50

"Mijn startbedrag"

Wim En Bouwien Oostland
Donated 50

"Een hele goede reis, en hopen ook dat je kunt genieten."

Anonymous
Donated 50

Petra Bijker
Donated 50

"Ik heb je de hele tijd gevolgd. Heel erg veel respect voor wat je hebt gedaan!!! Bij deze een bijdrage voor het goede doel."

Walter Van De Vorst
Donated 50

"Geweldige actie, prachtig reis- en beeldverslag"

Westerhof Optiek
Donated 50

Daniel Haan
Donated 50

"Heel veel succes en een goede reis, ik ben in gedachten bij jou."

Fre En Annie Seijdell
Donated 50

"Respect"

Anonymous
Donated 50

"Pieter, petje af! Alja"

Ineke
Donated 35

"Heel veel succes Pieter!! 🙏🏻👍🏻💚"

Pieter Koorn
Donated 30

"Namens Run2Day Assen, goede reis gewenst!"

Roelof En Hanny
Donated 30

Fam. Biemolt
Donated 30

"Hoi Pieter, Wij wensen jou een heel mooie reis toe, waar in je de kracht en moed kunt halen om door te gaan. Door te gaan met je prachtige reis maar ook met je verdere toekomst. Henri en Jeanine Biemolt"

Wilma Oosten
Donated 30

"Pieter heel veel plezier en succes met de fietstocht naar Santiago de Compostela. Geniet van de reis."

Louis En Ellen Schellekens
Donated 28

"Heel veel succes en een onvergetelijke reis gewenst die ook mooie herinneringen naar boven haalt en nieuwe toevoegt"

Harriët Koorn
Donated 28

"Heel veel sterkte vandaag Pieter. Het zal een emotionele dag voor je zijn. Je hebt een geweldige tocht gefietst en Janny zal heel trots op je zijn."

Anonymous
Donated 25

Anonymous
Donated 25

"Hallo Pieter, het doel is bereikt! Proficiat! Dat is een bonus waard. Ik wens je een goede terugreis. Alja"

Circle Of Care
Donated 25

"Heel veel respect voor die lange reis die jij Janny beloofd. 👌"

Louis En Ellen Schellekens
Donated 25

"Oké. Heenweg was groot succes. De terugweg is niet minder belangrijk, dus sponsoren we die ook nog maar 'n keer!"

Allard Biemolt
Donated 25

"Heel veel succes, zet hem op🚴‍♂️🚴‍♂️"

Christelle Louwman
Donated 25

Laurens En Hetty Stiekema
Donated 25

"Pieter, veel succes!"

Marlies Vanderbijl
Donated 25

Jaap Elkerbout
Donated 20

"Heel veel succes Pieter. Ik denk nog vaak met veel pplezier aan onze gezamenlijke skidagen in Lienz."

Reint En Anne Kasteleijn
Donated 20

"Beste Pieter, Anne en ik wensen je veel succes bij deze zware fietstocht."

Marion Smulders
Donated 20

"Heel veel succes!"

Grietje Liezen
Donated 20

"Lieve Pieter, heel erg veel succes. Leef met je mee! Zal je volgen en aan je denken. En Janny is bij je!"

Hetty Braam
Donated 20

"Pieter, wat was je altijd 'goud' voor Janny. Heel veel succes met deze bijzondere, prachtige en toch ook wel emotionele reis. Ik geniet nu al van je verslagen. Lfs Hetty"

Henk En Carla
Donated 20

"We bewonderen je wilskracht om de belofte aan Janny na te komen! Waardevolle én zingevende tocht toegewenst!"

Anonymous
Donated 20

Fons Scholten
Donated 19

"Pieter heel veel sterkte op deze bijzondere reis van jou.Gr Dini en Fons"

Charlotte M.
Donated 19

"Heel veel succes Pieter! Janny reist van boven met je mee! X"

Fam. Vellinger
Donated 19

"Zet 'm op Pieter. Zo goed dat je dit doet! Groetjes uit Stadskanaal."

Freek Smit
Donated 19

Anonymous
Donated 15

"Beste Pieter, Ik wens u heel veel succes en plezier tijdens deze bijzondere fietstocht. Het gaat voor u absoluut een speciale reis worden. Ik doe graag via uw actie een bijdrage aan het KWF. Ik vond het leuk om u te kunnen helpen in de winkel! Pas goed op uzelf en kom veilig weer thuis met ongetwijfeld een spreekwoordelijke tas vol herinneringen. Hartelijke groeten, Noortje"

Anonymous
Donated 15

"Prachtig dat je je missie volbracht hebt. Elke keer geniet ik van de mooie verslagen en foto's. Grt Jenny"

Anonymous
Donated 10

"Beste Pieter, wat goed dat je de reis gaat maken. Janny blijft vlak bij je. Veilige rit en hartelijke groet. Ook ik zal je volgen Monica"

Suzan Barelds
Donated 10

"Succes Pieter, ik ga je volgen!"

Anonymous
Donated 10

Marion Speelman
Donated 10

"Succes en geniet onderweg!"

Marcel De Ries
Donated 10

"Hallo Pieter, Leuk je te hebben ontmoet in Santander in het Hotel. Helaas was het maar van korte duur. Ik wil je heel veel succes wensen met je terugtocht en ik weet zeker dat het je gaat lukken."

J En J Weurding
Donated 10

"Succes Pieter."

Timo Stegman
Donated 10

"Pieter, ik wens je heel veel kracht en succes voor de emotionele fietstocht die je gaat maken. Wat een prachtig gebaar en wat zal Janny trots zijn. Jullie komen nog regelmatig door mijn gedachte! Groetjes Timo"

Esther Luijk
Donated 10

Johan Wiebing
Donated 5

"Succes Pieter. Gr fam. Wiebing"

Carien Van Nieuwenhoven
Donated 5

Marga Oostland
Donated 5

"Succes! Ik blijf volgen hoe het gaat de komende tijd."

KWF KankerbestrijdingKanker raakt ons allemaal. Jaarlijks sterven er zo'n 45.000 mensen als gevolg van kanker. De ziekte is hiermee in Nederland doodsoorzaak nummer één. Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat is het doel van KWF Kankerbestrijding.