Raimond de Koning

NN Marathon Rotterdam

Ik ren tegen kanker de marathon van Rotterdam

Op haar 52e overleed mijn moeder, na een zeer kort ziekbed, aan de gevolgen van kanker. Ik was toen nog maar 15 jaar oud. Een aantal maanden geleden werd bij mijn enige broer (wederom) darmkanker geconstateerd, ditmaal met diverse uitzaaiingen. Hij is terminaal en zijn levensverwachting is onbekend.

Inmiddels ben ik nu zelf bijna 54 jaar oud... en nog steeds overlijden vrienden, familie en collega's om mij heen aan kanker. 

Dankzij het onderzoek naar deze slopende ziekte zijn er gelukkig ook steeds meer die genezen. Ik wil voor mijn kinderen een toekomst zonder deze ziekte!

Daarom loop ik op 24 oktober 2021 de NN Marathon van Rotterdam: om geld op te halen voor kankeronderzoek! Geld dat heel hard nodig is, want nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland de diagnose kanker. 

Sponsor mij en help KWF met de financiering van belangrijk onderzoek naar kanker. Namens mij en KWF: dankjewel!

#rairunshvh #nevernotrunning #ikhaatkanker #rentegenkanker

Mijn badges

Actiepagina gemaakt

Foto's toegevoegd

E-mails verstuurd

Aan eigen actie gedoneerd

Streefbedrag behaald

Streefbedrag verhoogd

Top fondsenwerver

Gedeeld op social media

Donateurs bedankt

€500 euro opgehaald: t-shirt verdiend

24 oktober Marathon Rotterdam!!!

Afgelopen oktober mocht ik mijn alternatieve marathon rondom Hoek van Holland lopen voor #kwfkankerbestrijding en primair voor mijn geweldige broer Gijs en zijn ongekende strijd tegen kanker. 

Inmiddels zit de eerste training van mijn marathonschema er alweer op. De marathon van Rotterdam gloort aan de horizon.

Het doel blijft ongewijzigd. Zoveel mogelijk geld binnenhalen voor het onderzoek tegen kanker en met een lach en een traan over de finish komen over de Coolsingel.

Sponsor mij via:

https://acties.kwf.nl/fundraisers/raimondkoning/rotterdam

En mocht je bedrijven kennen die als shirtsponsor willen optreden,  laat het me weten! 

Marathondag

25 oktober 2020 was de dag dat ik mijn marathon voor het KWF rondom mijn woonplaats Hoek van Holland heb gelopen. En wat was het een geweldige ervaring. Met de steun van vrienden, familie, collega's en kennissen is het mij gelukt om deze dag tot een mooi en onvergetelijk feest te maken. Samen hebben we deze marathon gelopen; ik fysiek de volledige afstand, anderen liepen een gedeelte mee (tot zelfs een halve marathon!) en vele supporters stonden langs de hele route.  Wat een feest. wat een emoties! en niet alleen bij mij...   

Maar hier eindigt het niet. De marathon van Rotterdam blijft nog steeds het doel en deze staat nu gepland voor oktober 2021. In de tussentijd train ik ook voor Tri Rotterdam op 11 juli. Hier zal ik de olympische afstand op de triathlon zwemmen, fietsen en lopen. 

It giet oan!


Zondag 25 oktober 2020 om 10 uur start ik op de Delflandsedijk voor mijn marathon rondom Hoek van Holland! 42km en 195 meter op persoonlijke titel voor het KWF en natuurlijk de kick van de sportieve prestatie. 😉 De finish zal zijn op op de hoek van de Mercatorweg met de Hoekse Hillweg in Hoek van Holland. 🏁

Een aantal van jullie heeft aangeboden mij te willen ondersteunen door mee te lopen, mee te fietsen of iets in de verzorging te doen. Al jullie hulp is van harte welkom! Omdat ik me volledig op het lopen wil focussen, zal mijn coach, supermotivator en goede vriendin Karin Gielisse de complete ondersteuning op zich nemen.

Dus wil je iets voor mij betekenen tijdens mijn marathon, neem dan alsjeblieft contact op met Karin via rairunshvh@gmail.com.

Oh.... en als je een stukje meeloopt, verwacht ik natuurlijk wel een (kleine) donatie aan het het KWF 😊🏃‍♂️

https://acties.kwf.nl/fundraisers/raimondkoning/rotterdam

En als allerlaatste: houd alsjeblieft de Corona regels in acht. 1,5 meter afstand en blijf als thuis als je je niet lekker voelt. 

#Ren tegen kanker, voor Gijs

Het is een tijd stil geweest op mijn blog. Corona heeft de wereld in zijn grip gehouden en zo langzamerhand leven we in een veranderde anderhalve meter maatschappij. De marathon van Rotterdam is verplaatst naar 25 oktober 2020 en nog steeds ziet het er naar uit dat deze doorgaat. Ik heb me voorgenomen om, whatever happens, op deze dag een marathon te lopen! Nu meer dan ooit. Ik zal je vertellen waarom.

Ruim 3 jaar geleden werd er bij mijn broer darmkanker geconstateerd. Na een ingrijpende operatie, zware chemotherapie met alle ellendige bijwerkingen, en een lange herstelperiode werd hij schoon verklaard. Ik was zo ontzettend trots op hem!  Toen werd het april 2020 en werd onze wereld ineens donker. Er werden bij zijn eerste halfjaarlijkse controle tumoren op zijn lever aangetroffen.  Een paar dagen voor de geplande operatie ging hij ’s avonds met zware buikkrampen naar de spoedeisende hulp van het Albert Schweitzer ziekenhuis en de diagnose was onverwacht, overweldigend: darmkanker met uitzaaiingen. Geen genezing meer mogelijk. U bent uitbehandeld meneer de Koning… Ongelofelijk, wat een klap! En waarom hij weer!

Er is nu een periode aangebroken van levensverlengende chemotherapie. Levensverlengend, niet levensreddend. Het is een periode met een nog onbekende einddatum. Maar dat er binnenkort een definitieve einddatum volgt, staat vast. Kanker is een sluipmoordenaar die zonder genade toeslaat, en een tweede leven gaat opeisen van mijn directe familie. 

Nu meer dan ooit zal ik dit jaar de marathon van Rotterdam uitlopen, al moet ik op mijn knieën over de finish komen. Ik ren tegen kanker, voor Gijs.

Nog 12 trainingen....

Afgelopen zondag stond ik aan de start van de City Pier City loop in Den Haag. 21 kilometer hardlopen op marathonhartslag door de Hofstad en via de boulevard van Scheveningen finishen op het Malieveld. Geen stress aan de start, ademhaling en hartslag lekker laag en genieten maar. Wat is het toch een mooie route.

Na afloop kwam eigenlijk direct het besef dat 5 april ineens wel heel dichtbij is. Nog maar 12 trainingen en dan gaat het gebeuren: om 10 uur 's ochtends starten op de Schiedamsedijk, met een dikke laag kippevel weggeschoten worden door Lee Towers, en direct over de Erasmusbrug, met uitzicht op mijn werkplek hardlopend door "mijn" Rotterdam Zuid.

De veertigste editie van de marathon van Rotterdam. Het gaat dit jaar echt gebeuren, en geen virus houdt het tegen. Het maakt me emotioneel en ik weet nu al dat ik een traan zal laten bij de start. Om maar te zwijgen over de storm van emoties als ik na uren hardlopen en afzien over de finish kom.  Ik ben er klaar voor! 

Wereldkankerdag

Het waait weer flink vandaag als ik een, voor mij, intensieve training ga lopen. 7 kilometer op een hoge hartslag, maar ook vandaag lukt het gewoon weer. En sterker nog: het gaat prima. Als ik mijn resultaten aan het registeren ben, besef ik me ineens: Vandaag is het wereldkankerdag. En dan gaan mijn gedachten uit naar een bekende van me. Een plaatsgenoot die afgelopen november voor KiKa de marathon van New York liep en daarmee veel geld binnenhaalde. Een man die zijn hele ziel en zaligheid legde in zijn hardlooptrainingen, zijn sponsoracties voor KiKa en geëmotioneerd over de finish kwam. Dat er juist bij hem korte tijd geleden kanker werd geconstateerd, sloeg in als een bom. Afgelopen weekend heeft hij voorlopig zijn laatste wedstrijd gelopen. Maar opgeven is geen optie, niet voor hem. Ik weet zeker dat hij zijn strijd tegen kanker zal winnen en het hardlopen weer zal oppakken. Het zet alles weer in perspectief. Mijn trainingen zijn niet zwaar, ik heb een goede gezondheid, fijne mensen om me heen, en twee heerlijke kinderen. De komende twee maanden ga ik er nog harder tegenaan en zal ik op 5 april over de finish komen met tranen in mijn ogen en een aantal geliefden in mijn gedachten. Zoals mijn favoriete band Racoon als zong: "Don't give up the fight". Ron, deze is voor jou. 

Nog 171 dagen en 22 uur...

Het lijkt aan één kant nog zover weg, maar komt toch al akelig dichtbij. Ik zal jullie de komende maanden meenemen in mijn voorbereiding naar de marathon. Inmiddels loop ik 3 maal in de week rustig mijn afstanden zonder grote problemen. Nog 70 dagen en mijn loopschema middels het sportrusten principe begint: 100 dagen, 4 keer per week knallen om op 5 april 2020 na 5 uur overvallen door emoties over de finish te komen. Ik heb er super veel zin in! Voor de geïnteresseerden: kijk eens op www.sportrusten.nl 

Zoals jullie misschien al is opgevallen, ben ik inmiddels ruimschoots over mijn streefbedrag van 500 euro heen gegaan. Fantastisch! Ontzettend bedankt voor alle steun in woord en donaties! Maar de 1000 euro lonkt... De komende maanden zal ik me blijven inzetten om het bedrag zo hoog mogelijk te krijgen. Daarom staat mijn nieuwe streefbedrag nu op 1000 euro. 

Zo, nu eerst een heerlijk stukje hardlopen! wink

Bedankt!

Lieve Coby, Marcel, Gijs, Bouwine, Mariska, Louise, Annelies, Erwin, Milou, Erik, Martine, Sabrina, Leonie, Carola, Elles, Deborah, Jacq, Peter, Roos, Wilona, Willem, Steinie, Mirella, Roberto, Angelique, en vele andere naamloze sponsors....

ontzettend bedankt voor jullie gulle donaties!!! ❤️

Binnen een paar dagen had ik mijn streefbedrag van 500 euro al bereikt. Dankzij jullie. 

Maar hier houdt het niet op. Naast de vele trainingsuren, zal ik ik me in de 186 dagen naar de marathon blijven inspannen om een zo’n hoog mogelijk bedrag in te zamelen voor het KWF kankerfonds. 

En daarbij heb ik jullie hulp nodig. Kennen jullie iemand of een onderneming die het KWF en mij zouden willen sponsoren, laat het me weten. Ik zal contact met diegene leggen.

Ik houd jullie op de hoogte!

 

Goedemorgen!

Wow! Dat is lekker wakker worden. Een eerste blik op mijn pagina en gelijk een hele grote glimlach op mijn gezicht 😊. 

Lieve mensen, ontzettend bedankt voor al jullie donaties! In nog geen dag tijd staat de teller al op bijna 400 euro. 🎉

Blijf vooral steunen en doneren. Nog een kleine 200 dagen voor de start van de marathon van Rotterdam. Hoe mooi zou het zijn om het streefgedrag te kunnen verdubbelen!

Mijn donateurs

Anoniem
doneerde 108

Anoniem
doneerde 100

"Een extra stimulans!!!"

Nicole Derksen
doneerde 100

Ovd-i Team Den Haag
doneerde 100

"Succes!!"

Gijs
doneerde 65

"En hiermee over de eerste 500 heen! Veel succes."

Anoniem
doneerde 61

"I believe in you. 🍀🍀"

Coby Van Der Gaag-fennema
doneerde 50

Ellie Brouwer
doneerde 50

"Met mn goededoelenwinkeltje VanDeZolderGeplukt.. een steuntje in de rug!!"

Anoniem
doneerde 50

"Zet ‘m op, mooi doel !"

Mariëtte Prinsen
doneerde 50

"💪🏼 Succes. Liefs Jet"

Ludo Martens
doneerde 50

"Rennen lange !"

Gijs De Koning
doneerde 50

"Veel succes."

Anoniem
doneerde 50

Spekking Bv
doneerde 50

Anoniem
doneerde 50

Tim Van Der Vlies
doneerde 43

"Knallen Raymond 💪💪💪😅😅"

Anoniem
doneerde 30

"Lights will guide you.. ✨"

Marcel En Lisette
doneerde 30

"Je vorige poging strandde op 30km. Deze keer gaat je tot het einde!"

Anoniem
doneerde 25

Raimond Koning
doneerde 25

Martine De Vink
doneerde 25

Ferry
doneerde 25

"Mooi actie, Raimond! Veel succes in de voorbereiding en tijdens de loop!"

Deborah
doneerde 25

"Heel veel succes Rai"

Ria Van Van Kaam
doneerde 25

Nathalie
doneerde 25

"😘"

Danielle Burger
doneerde 25

"Succes buurman!!"

Miep Derksen
doneerde 25

"Wij steunen met veel respect jouw actie. Theo en Miep"

Machteld Van Rookhuijzen
doneerde 25

"Wat geweldig dat je dit doet...."

Anoniem
doneerde 25

Mariska
doneerde 25

"Succes Rai, topper, een strijd deze rotziekte 🖤"

Mirella Van Buuren
doneerde 25

"💗"

Felice
doneerde 25

"Heel veel succes Rai!"

Danielle Caffa
doneerde 25

"Succes morgen Raymond. Super knap dat je dit doet"

Michelle Van Leerdam
doneerde 25

"Heel veel succes! 💪🏻"

Anoniem
doneerde 25

Annelies Van Der Gaag
doneerde 25

"🤩run 4 life🏃‍♂️ nu al trots Rai!❤️"

Rachel Van Der Gaag
doneerde 25

"Het gaat je lukken... we zijn zo wie zo trots op jou"

Anoniem
doneerde 23

Jolanda De Jongste
doneerde 20

Femke Boonstra
doneerde 20

"Goed hoor!!"

Anje
doneerde 20

"👍🏻👍🏻💪💪"

Han Truren
doneerde 20

"Veel succes"

Jacqueline Naaborg
doneerde 20

"Super van jou Rai! Veel succes, zet hem op!"

Pee Makkinje
doneerde 20

"Ree, blijven lopen, voor je moeder, je broer, voor m'n vader, voor anderen en voor jezelf, om je kop leeg te maken en vooruit te blijven kijken. Succes!"

Tjakko En Marianne Luchtenberg
doneerde 20

"Prachtig doel!"

Lintje
doneerde 20

"Ik ben mega trots op jouw inzet!!"

Janneke Van Der Gaag
doneerde 20

"Het gaat lukken!!!"

Stephan Kleijn
doneerde 20

"He Raimond, top dat je dit doet! We hebben er helaas allemaal wel een vervelende ervaring mee. Veel succes!!"

Henk Storm
doneerde 20

"Raimond heel veel succes met het lopen van de marathon. Een hele mooie actie voor een heeeeel goed doel."

Angelique Verweij
doneerde 20

"Omdat je een topper bent 😘"

Anne Pronk
doneerde 20

"Succes Rai!! 💪💕"

Niels En Jo Hendriksen
doneerde 19

"Heel veel succes ! 💪🏻 Respect !"

Ron Van Oosten
doneerde 17

"Hier nog een donatie van ons. En tot zondag dan ga jij het doen man 💪🏻💪🏻"

Lisette Elzerman-derksen
doneerde 16

Anoniem
doneerde 15

Rosalynn Van Kan
doneerde 15

Yvonne Jansen
doneerde 15

Liza De Kurver
doneerde 15

"Go Rai! Heel veel succes vandaag."

Tim Verhage
doneerde 15

Esther Bakhuis
doneerde 15

"Hey topper! Veel succes en wat mooi dat je dit doet voor het goede doel!"

Adrie Van Der Post
doneerde 15

"Rai, veel succes. Het gaat je lukken."

Angelique & Peter
doneerde 15

"Go Rai! Goed bezig!"

Carola Leander
doneerde 15

"Je bent een topper!"

Lintje
doneerde 15

"Trots op jou !"

Stan, Anouk En Nick
doneerde 15

"Succes!!!!"

Rob Van Oosten
doneerde 15

"Mooi doel en natuurlijk heel veel succes. Dit x gaat het jou gewoon lukken. Groeten Ron Pamela en kyan."

Aaltje Van Den Heuvel
doneerde 12

Erwin Blokland
doneerde 11

"Hallo Raimond, prachtig om te zien dat je al zo veel mensen hebt kunnen verzamelen om je actie te steunen. Veel succes met de voorbereidingen en straks met het lopen!!"

Sepha Pronk
doneerde 11

"Veel succes!"

Henk
doneerde 11

"Run Rai Run! #Respect"

Leonie Van Roon
doneerde 10

"You can do it!! Je bent de bom ;)"

Ilonka En Koen
doneerde 10

"Succes, je kan het!!!"

Corine Den Hoed
doneerde 10

"Go go go Raimond!🍀🍀🍀"

Bouwine Roga-schreuder
doneerde 10

"Mooi doel! Zet m op!"

A Luijendijk
doneerde 10

"Succes kanjer✊😘"

Ben Veldman
doneerde 10

"Succes met deze mooie actie !"

Elles Van Der Ent-hagendoorn
doneerde 10

"Heel veel succes.."

Anoniem
doneerde 10

"Succes en train ze!"

Karin Nienhuis
doneerde 10

"Heel veel succes en zet hem op."

Peter Poot
doneerde 10

"Goed bezig Rai, zet hem op!!!"

Hannie
doneerde 10

"Got your back babe. X"

Brûne Bonen
doneerde 10

"💪💪💪💪"

Sabrina Scholten
doneerde 10

"Zet m op kanjer!! 💪🏼"

Theo Vd Hoeven
doneerde 10

"Makkie kanjer👊"

Joop En Bea Lieder
doneerde 10

"Succes!!!"

Elke S Monster Korporaal
doneerde 10

"Heel veel succes"

Familie Teuling
doneerde 10

"He Rai, Zet m op! JE kunt dit!"

Diandra Valentijn
doneerde 10

"You can do this 💪🏼"

Anoniem
doneerde 10

Marjo Van Rij
doneerde 10

"Veel succes!!!"

Erik Willemen
doneerde 10

"Veel succes kerel!!!"

Kimberley Weterings
doneerde 10

Sandra Alting Siberg
doneerde 10

"Heel veel succes Raimond zondag 25 okt! groeten van Sandra Alting Siberg, collega van Gijs."

Nel De Blooy
doneerde 10

"Succes"

Anoniem
doneerde 10

Dirk Vermeulen
doneerde 10

Anoniem
doneerde 10

Roberto Spiessens
doneerde 10

"Succes met de training en marathon 2020!"

Steinie Van Kaam
doneerde 10

"Hey Raimond, zettumop!!"

Wil Jung
doneerde 10

"Raimond uiteraard sponsor ik jou. Heel veel succes met je trainingsarbeid en op de dag van de mooiste marathon ter wereld."

Willem Van Ravens
doneerde 10

"Omdat jij dat kan en prachtig dat je het doet"

Elzerman
doneerde 10

"Dit keer haal je hem!"

Annelies Van Balen
doneerde 10

"Topper💪"

Willona Hoekman
doneerde 10

Jolanda Wedage
doneerde 10

"Zet hem op Rai....."

Rob Scheepbouwer
doneerde 10

Marianne
doneerde 10

"Knap gedaan!!"

Chantal De Groot
doneerde 10

"Zet hem op succes!!!"

Tom Emmerich
doneerde 10

"Succes Raimond. Omdat ik het doel en de aanleiding van je sportieve prestatie ken, weet ik zeker dat dit je gaat lukken."

Evelien Schreuders
doneerde 10

"Helaas herkenbaar dus ook bij deze mijn bijdrage voor het goed doel. Veel succes en ik vind het nu al een top prestatie van je."

Tosca Halter
doneerde 8

Nicolette Oliveira
doneerde 5

"Wat een mooi intens en hartverwarmend initiatief van een broer voor een broer ❣️🙏"

Coby Pols
doneerde 5

"Je bent een topper lieverd Coby"

Jacques Van Schooneveld
doneerde 5

"Veel succes man! Strakke actie!"

Milou Van Dijken
doneerde 5

"ZET ‘M OP RAI! ❤️💪🏼"

Anita Stoop
doneerde 5

"Succes met je voorbereiding"

Melissa Jong
doneerde 5

Vivi Van Krimpen
doneerde 2