Renzo Bon

NN Marathon Rotterdam

Ik ren tegen kanker tijdens de NN Marathon Rotterdam

Eén keer heb ik hem gelopen, de marathon. Iets minder dan negen jaar geleden, april 2011. Die van Rotterdam, #demooiste. Eén keer; daarmee de mooiste van mijn leven. Onder de vier uur, dat was het doel. Het is me gelukt destijds.

Er is in die 9 jaar veel veranderd. Mijn eerste dochter een stuk groter geworden en mijn tweede dochter is geboren en inmiddels alweer 6 jaar. Ik werk bij een ander bedrijf. Ik heb, zij het onder een bepaalde hoek, een grijze waas over mijn haar. Ik kijk wat anders aan tegen bepaalde zaken. En er zijn dierbaren overleden. De meesten aan kanker. 

Editie 2020 wil ik hem weer lopen. Met een ander doel: rennen om geld in te zamelen. Niet om de verloren dierbaren terug te krijgen. Maar om te helpen kanker uit de wereld te helpen. Of in ieder geval helpen om de kans op genezing groter te krijgen. Zolang mijn lichaam gezond en vitaal genoeg is om het aan te kunnen, en ik de mentale energie op kan brengen voor de vele trainingskilometers, kan ik het inzetten voor mensen waarvoor niets meer zo vanzelfsprekend is vanwege deze slopende ziekte.

Dat betekent dat ik mij commiteer aan het inzamelen van sponsorgelden. 500 euro moet ik bij elkaar werven. Dat moet lukken vind ik! Niet zozeer om mij te kunnen laten rennen, dan wel om het o zo belangrijke onderzoek te financieren in de hoop dat we kanker in de toekomst aan kunnen. Help mij mee om dit keer mijn doel wederom te verwezenlijken en deze editie werkelijk de mooiste te maken!

My Achievements

Actiepagina gemaakt

Foto's toegevoegd

E-mails verstuurd

Aan eigen actie gedoneerd

Streefbedrag behaald

Streefbedrag verhoogd

Top fondsenwerver

Gedeeld op social media

Donateurs bedankt

€500 euro opgehaald: t-shirt verdiend

Volop in voorbereiding

Vooralsnog gaan we rennen...

De recente corona-persconferentie stemt ons positief over het vooruitzicht dat de anderhalvemeterregel per 20 september losgelaten zou kunnen worden. Wij blijven echter realistisch en houden rekening met diverse scenario’s.

Het lijkt alweer eeuwen geleden dat ik de sponsorgelden heb binnengehaald voor het o zo belangrijke doel. Ik heb de zomervakantie trouw doorgetraind, zelfs in het bloedhete Spanje. Geholpen door mijn fantastiche coach app Trenara lig ik goed op schema voor de marathon op 24 oktober. En zodra het er meer definitief uitziet ga ik proberen nog wat extra sponsoring binnen te halen!

Hoop

Hoop op betere tijden.
Hoop op indammen van het virus zodat onderzoek naar en behandeling tegen kanker weer verder kan.
Hoop op een échte marathon lopen in oktober...
In de tussentijd trainen, gezond blijven en af en toe een (virtuele) race voor de motivatie!

2021

De kogel is door de kerk. Geen marathon dit jaar... 

Laten we het positief bekijken: Ik heb wat meer tijd om te herstellen van blessures. Ik heb meer tijd om meer sponsorgeld binnen te halen. Ik hoef niet in de warmte te trainen. Volgend jaar april is er een vaccin en is er geen coronadreiging meer. Toch? Laten we het hopen met z'n allen...

Terug naar Af

Over 16 weken is het 25 oktober. De nieuwe datum van de Marathon van Rotterdam. Dat betekent dat het trainingsschema weer van start gaat. De afgelopen maanden is de looptraining op een zeer laag pitje geweest. Verplicht een stapje terug, want de vorige trainingsperiode heeft toch wel voor een vermoeid lichaam gezorgd, met lichte pijntjes en enig blessureleed. Ook de motivatie was even weg. De onzekerheid van het coronavirus vooral. Gaat het überhaupt wel door in oktober? Of horen we weer na 13 weken zwaar trainen van niet? Corona lijkt op zomerreces te zijn gegaan, de maatregelen versoepeld, Maar... komt er een tweede golf in de herfst, heftiger dan de eerste? Worden de versoepelingen weer teruggedraaid? We weten het niet, maar we moeten door met de plannen. Dus maandag beginnen we weer met trainen. Dat betekent de pijntjes weer voor lief nemen (naast de onvermijdelijke ongemakken van trainen in de warmte) en focussen op de eindstreep, letterlijk en figuurlijk. En focussen op het goede doel, want daar is het uiteindelijk allemaal om te doen. Als ik dan zie dat ik al 1000 euro heb opgehaald, en alle mooie woorden lees van een ieder die mij sponsort, voel ik de motivatie en kracht weer terugkomen! 

Bizarre tijden

Bizarre tijden, ik kan het niet anders zeggen. Twee weken geleden lag ik nog op koers om een marathon te lopen voor het goede doel. Nu staat het land en de wereld op zijn kop. Het coronavirus en de mondiale angst eromheen hebben het dagelijkse leven volledig in hun macht. En waar eindigt het? 

Waar de medische wereld reeds een jarenlange strijd voert tegen kanker, is binnen een paar weken de focus volledig corona. Deels terecht, omdat een ieder hier de reële angst voor voelt. Wellicht is dit in de verte vergelijkbaar met de angst en onzekerheid die een kankerpatiënt ook voelt wanneer de diagnose gesteld is? Ik weet het niet en hoop het ook nooit mee te hoeven maken. 

Eén lichtpuntje, er is een nieuwe datum bekend voor de marathon: 25 oktober 2020. Onder voorwaarde dat dit verschrikkelijke virus onder controle is. Een beetje vastigheid in deze o zo onzekere dagen. Tot die tijd passen we goed op elkaar en onszelf!

Verwacht, maar evengoed waardeloos

We waren er bijna klaar voor, en nu kunnen we niet... Heel frustrerend, maar waarschijnlijk wel de juiste beslissing. Nu maar afwachten wanneer de nieuwe datum zal zijn en of we wellicht de volledige voorbereiding opnieuw moeten doen.

Maar goed, tegenslagen horen erbij en alles is relatief. De motivatie om te rennen voor het goede doel blijft onverminderd!

Wind en storm

De meest nuttige hardloopaccessoire tot nu toe!

 

En nu maar hopen dat de coronastorm de marathon niet plat gaat leggen...

1000 euro!

Dit weekend is de meter tot de 1000 euro gestegen! Een fantastisch resultaat, twee keer zoveel als mijn initiële streefbedrag :-)

Nog een kleine 6 weken trainen en dan is het zo ver...

Pittig...

De afstanden nemen toe, recht evenredig met de vermoeidheid. En dan helpen de weersvooruitzichten niet mee ;-)

Maar... er is nog geen training overgeslagen, ondanks hoge windkrachten en pittige buien. Ik hou het grotere doel voor ogen, en dat er mensen zijn die dagelijks een andere strijd leveren. En dan lijkt zoiets triviaals als mindere weersomstandigheden toch een stuk makkelijker te trotseren.

Komend weekend de eerste duurloop boven de 30k. Ausdauern!

Shirt is binnen :-)

Dit weekend lag hij op de deurmat, het mooie rode actieshirt. Meteen natuurlijk aangedaan voor de lange duurloop op zondag!

Ook heeft Erwin inmiddels het streefbedrag gehaald en loopt mijn teller gestaag omhoog: 766 euro alweer!

Komende weken zullen de duurlopen weer langer worden, maar so far so good!

Binnen een maand het streefbedrag!

Wat fantastisch! Dat had ik niet verwacht... Vanwege vele gulle donaties staat de meter nu al op 563 euro!

Inmiddels is het team ook officieel een team geworden doordat Erwin zich bij de Haagsche Clan heeft gevoegd. Hij was helaas te laat voor een startbewijs via KWF, maar hij heeft er zelf een bemachtigd en alsnog een pagina geopend voor het werven van sponsorgelden. We gaan ervan uit dat hij ook de 500 gaat halen wat hem dan ook een rood wedstrijdshirtje op zal leveren ;-)

Voor wat betreft de training lig ik op schema. Vooralsnog zijn de afstanden nog bescheiden en stond het de afgelopen drie weken vooral het wennen aan drie keer per week trainen centraal. Deze week is de laatste 'rustige' week; vanaf volgend weekend zullen de lange duurlopen in afstand toenemen. So far so good, hopen dat ik het schema zonder blessures kan blijven volgen!

Het halen van mijn streefbedrag is niet het einde van mijn campagne, integendeel. Ik zal me verder inzetten voor dit mooie doel tot aan de racedag. Op naar de 1000 euro!

Thank you to my Sponsors

Rob En Kees
Donated 100

"Yvette zou het mooi gevonden hebben. Respect!"

Andrea Lemos
Donated 64

"Succes van Andrea 🙋🏻"

Collega's Centric
Donated 51

"Donatiebox geleegd op 16-1-2020"

Björn Schep
Donated 50

"Succes Renzo!"

Marlon Romswinckel
Donated 50

"Git for it! Marlon"

Maarten Bouwhuis
Donated 50

"Wat een top initiatief, Renzo! Ook ik heb deze ziekte van zeer dichtbij meegemaakt en sluit me volledig aan bij je mooie woorden."

Anonymous
Donated 50

"RaRa van wie??"

Sjaak Van Den Akker It
Donated 43

"Ik verwacht natuurlijk wel een top tijd en dat je in studio sport komt ;)"

Angelika Suurland
Donated 40

"Succes"

Nol & Conny Espinosa
Donated 40

Simon Appel
Donated 30

"Succes!!!"

Anonymous
Donated 25

Ben Van Der Veer
Donated 25

"Zet hem op Renzo!👊🏻"

André Winder
Donated 25

"Renzo, Heel veel succes ."

Mathy Vaessen
Donated 25

Anonymous
Donated 25

"Succes Renzo! We kennen elkaar niet, maar ter nagedachtenis aan Yvette steun ik je heel graag. Groet, Angèla"

Maarten Hillenaar
Donated 25

Radjen
Donated 20

"En hoeveel rondjes ga je lopen? :) Success"

Sandra Van Voorthuizen
Donated 20

Anonymous
Donated 20

Sven
Donated 20

"Top actie !!! Ik steun je van harte !"

Dieneke
Donated 20

"heel veel suc6 in april. ik sta ieder jaar langs de kant om aan te moedigen! dit jaar ook voor jou en je mooie doel!"

Roedi De Leeuw
Donated 19

"Als je het niet haalt...krijg ik dan mijn geld terug? :-)"

Anonymous
Donated 15

Karel Kinders
Donated 15

"Renzo, wat een mooie gelegenheid om het KWF te sponsoren. Als ex marathon loper wens ik je veel succes en plezier in de voorbereiding."

Taco Bouwmeester
Donated 10

"Succes go for it!"

Bram
Donated 10

Aicha
Donated 10

"Mooi doel! Heel veel succes!!"

Yvonne
Donated 10

"Succes Renzo, mooie actie!"

Janine Odink
Donated 10

Anonymous
Donated 10

"Mooi doel Renzo, knap dat je ervoor gaat 💪🏻"

Peter En Connie
Donated 10

"Veel succes !"

Verena
Donated 10

"Mooie actie Renzo. Met Yvette in mijn gedachten doneer ik voor een gezondere toekomst voor anderen."

Anonymous
Donated 10

Rob, Wiet En Sofie
Donated 10

"Heel veel succes!"

Familie Ashworth
Donated 10

"Succes!"

Rianne
Donated 5

"Succes!"

Katja Van Den Bosch
Donated 5