Kunst na kanker

By Ellen Selder Berens Join Me

Ik kom in actie tegen kanker

 Ik kom in actie om geld op te halen voor kankeronderzoek, door mijn schilderijen tegen speciale actieprijzen aan te bieden en bij verkoop 50% hiervan te doneren aan KWF.  Donaties  zijn heel hard nodig, want nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland de diagnose kanker. Vanaf dat  ik de diagnose ongeneeslijk kanker kreeg werkt kunstschilderen voor mij als het beste medicijn. Nu na 18 jaar is dat nog zo, het is verwerkingskunst. Ik ben dankbaar voor  de mogelijkheden die het leven  mij biedt en de kansen die ik krijg door immuuntherapie, daarom wil ik graag iets betekenen voor andere mensen die geraakt zijn door kanker. 

Om die reden heb ik in 2019 Kunst na kanker opgericht, waar ik mensen bij elkaar wil brengen met hun (verwerkings) kunst en deze te koop aanbieden in een verkoopexpositie waarbij 80% van de opbrengst naar het KWF fonds gaat.  "Waarom is beeldende expressie rondom kanker zo belangrijk? De impact van kanker raakt je tot in de kern van je fundament. De bodem wordt onder je voeten weggeslagen. Dan is het belangrijk om op zoek te gaan naar een manier om om te kunnen gaan met de emoties die kanker teweegbrengt. Het is niet de vraag,  Hoe kan je het voorkomen?, maar de vraag, hoe ga je ermee om, hoe sta je op en loop je weer verder?. Beeldende expressie vanuit verwerking van kanker gaat niet alleen over het maken van kunst, het maakt wat onbesproken is bespreekbaar en het onzichtbare zichtbaar.

Herken jij je hierin en maak jij met je hoofd en handen wat er leeft in je hart? En ben jij bereid met jouw kunst te verbinden en bij te dragen aan KWF? Dan nodig ik je van harte uit om je aan te melden voor deze actie bij www.kunstnakanker.nl

Ik bied als start van deze ludieke actie een groot deel van mijn schilderijen tegen een gereduceerde actieprijs te koop aan, kijk hiervoor op de galerij onderaan deze pagina. Nogmaals, 80% van de opbrengst bij verkoop wordt gedoneerd  aan KWF. Help je mij het KWF te steunen door een schilderij van mij te kopen en tevens zo het goede doel te steunen? Of wil jij ook een schilderij doneren, meld je dan aan bij www.kunstnakanker.nl of mail mij rechtstreeks bij vragen. Email: ellenberens@gmail.com

Namens Kunst na kanker, Ellen Selder Berens, en KWF: Dankjewel! 

My Achievements

Foto’s toegevoegd

Actiepagina gemaakt

Aan eigen actie gedoneerd

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag behaald

Streefbedrag verhoogd naar meer dan €500

Vermelding op Wall of fame

E-mails verstuurd

Gedeeld op social media

Donateurs bedankt

My Updates

Kunst na kanker neemt deel aan Atelierroute Eindhoven

Sunday 3rd Oct
Moe maar voldaan, in meerdere opzichten een geslaagde eerste ecpositie voor Kunst na kanker tijdens de Atelierroute.
Doorlopend bezoek met veel oprechte belangstelling voor de visie van Kunst na kanker.
Buiten de vele positieve complimenten zijn er ook mooie nieuwe contacten gelegd.
Beeldende kunst is de essentie van communicatie. 

Er zijn op de eerste dag 3 schilderijen van mijn hand verkocht en op de tweede dag nog een mooi schilderij van Lies van der Steen!
80% van de opbrengst is reeds gedoneerd aan het kwf.
Wij blij, de nieuwe eigenaren blij en de kwf blij! Kunst verbind.

#kunstnakanker #kwf #verbinding — met Lies van der Steen en 2 anderen.

Expositie Kunst na kanker voor kwf

Thursday 30th Sep
2 en 3 oktober 2021 Open Atelier!
Je bent van harte welkom.
Verkoopexpositie, 80% van de opbrengst gaat naar het kwf.
Aanvang 11.00 - 17.00 uur
Johan Frisostraat 9
5671xl Nuenen
Zie ik je daar?

Kunst na kanker live op you tube!

Monday 6th Sep

Verkoop schilderijen door Atelier Kunst na kanker voor het kwf tijdens de Atelierroute op 2 en 3 oktober.Kunst na kanker

Monday 6th Sep
Van alle verkoop wordt er dat weekend 80% gedoneerd aan het kwf kankerbestrijding. Twee vliegen in een klap, betaalbare kunst en tevens een donatie aan het goede doel. Zie ik je daar? Kunst na kanker
Monday 6th Sep
Atelier Kunst na kanker neemt deel aan de Atelierroute Eindhoven en regio.  Op 2 en 3 oktober 2021 van 13.00 tot 17.00 uur. zowel portretten als abstracte schilderijen zullen worden getoond. Zie ik je dan? Je bent van harte welkom! Atelier Kunst na kanker Johan Frisostraat 9 5671xl Nuenen

Atelier Kunst na kanker bezoeken

Monday 6th Sep
Voor het bezichtigen, maken en kopen van kunst is het Atelier is te bezoeken op afspraak.  Neem vrijblijvend contact op met Ellen Selder Berens www.ellenberens@gmail.com of bel 0628173004

Atelier Kunst na kanker in Nuenen

Monday 6th Sep
Als ervaringsdeskundige en creatief coach begeleid ik mensen die geraakt zijn door kanker. Ben jij geraakt door kanker en wordtel jij met alles wat er op je af komt? Vraag jij je af wanneer het stopt en hoe het morgen zal zijn? Jij moet het ondergaan, maar je hoeft het niet alleen te doen. Ik wil je graag ondersteunen door op zoek te gaan naar antwoorden. Samen stilstaan bij wat er is en met aandacht luisteren. Waarbij ik mezelf als coach kwetsbaar opstel door bij mijn gevoel te blijven, waarbij het altijd gaat om de ervaring van de ander. Door mijn eigen ervaring met kanker en oprechte betrokkenheid heb ik een natuurlijke manier van inspireren. Dat geeft vertrouwen waardoor anderen mijn manier van coaching als heel fijn ervaren. Hierbij maak ik gebruik van de Verbeeldingstoolkit 3.0 speciaal voor mensen met kanker of chronisch zieken. De aangeboden oefeningen zijn een bijdrage aan het mentale welzijn en het vergroten van je draagkracht. Maak met je hoofd en handen wat er leeft in je hart. Bij vragen of interesse neem gerust contact me op via ellenberens@gmail,com

Portret met Thema "Er is zoveel te vertellen".

Monday 6th Sep
Er is zoveel te vertellen. herken je dat? Er is niet altijd erkenning voor ieders verhaal en/of ervaring. Ik wil door tekst  bij mijn portretten kenbaar maken dat iedereen die leeft met kanker veel te vertellen heeft, hun eigen unieke verhaal. Dat is wat we allemaal herkennen bij elkaar.

Portret on paper

Monday 6th Sep
Aquarel on paper

Portret

Monday 6th Sep
Portret op paneel.
Monday 6th Sep
Portret uit de serie met Thema "Er is zoveel te vertellen". Mijn portretten onderscheiden en kenmerken zich door tekst die afgebeeld wordt op het portret. Het is tekst uit mijn  blog www.gelukkigbewust.nl waarin ik mijn leven met kanker beschrijf op een inspirerende, positieve manier.

Portret on paper

Monday 6th Sep
Portret on paper

Portret met Thema "Er is zoveel te vertellen".

Monday 6th Sep
Behorende bij de mooie serie portretten Amor Fati. Dat is Latijns voor liefde voor het lot. 'Het is een kunst om het leed van het leven te accepteren en daarbij aandacht te hebben voor het positieve"  Die levenskunst schuilt achter mijn portretten, er is zoveel te vertellen".

Portret

Monday 6th Sep
Dit portret en andere schilderijen is te zien tijdens de Atelierroute Eindhoven en Regio in Atelier Kunst na kanker in Nuenen    Na verkoop wordt 80% hier gedoneerd aan het kwf.      2 en 3 oktober 2021  Kom je ook?

NEW! Portret nu te koop.

Monday 6th Sep
In de serie portret met thema "Er is zoveel te vertellen".

Deelname Kunst na kanker aan Atelierroute Eindhoven

Saturday 26th Jun
In het weekend  zaterdag en zondag 2 en 3 oktober neemt Atelier Kunst na kanker deel aan het Atelierroute Eindhoven en regio.openingstijden 13.00 tot 17.00 uur. Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Zie ik je dan?

Kunst na kanker doneert aan Kwf

Thursday 4th Mar
Dien Smilde  (lid van Kunst na kanker) verkocht een kunstwerkje van 2 Geluksvisjes  op standaard.. (keramiek) 
80% van de verkoop is gedoneerd aan de KWF. 

Bijdrage kunstenaar Lies vd Steen

Tuesday 23rd Feb
Lies van der Steen (lid van Kunst na kanker) maakt mooie natuurschilderijen met schitterende lichtval.  Realistisch

Bijdrage kunstenaar Dien Smilde ‘GeluksVisjes’

Tuesday 23rd Feb
Dien Smilde (lid van Kunst na kanker) maakt mooie geluksvisjes op een standaard. In klei. 
Bijdrage van Dien Smilde 
‘Geluksvisje’ 
#Haiku
‘Visjes spatten zacht
In een spiegel van water
Rimpels van geluk.’
€35
Per duo €65
Kleur:Zwart of blauw
De visjes zijn in elke kleur te bestellen.

Nieuw! Schilderij ‘een vlucht regenwulpen’. van Ellen Selder Berens

Thursday 18th Feb
Een nieuw schilderij ‘Een vlucht regenwulpen’  (60x60) van Ellen Selder Berens  ( lid van Kunst na kanker) is aan de galerij toegevoegd. Het is te koop, waarna 80% van de opbrengst gaat naar het KWF Heb je interesse? Aarzel niet en neem via hier contact met me op.

Schilderij 'Wereldvrouwen' van Ellen Selder Berens is verkocht voor inloophuis De Eik.

Thursday 18th Feb


 Thursday 18th Feb

Schilderij 'Wereldvrouwen' is verkocht

‘Wereldvrouwen’, geschilderd door Ellen Selder Berens, (lid van Kunst na kanker) is in het Valentijnsweekend verkocht voor het prachtige bedrag van €1010 ! Het bedrag is inmiddels bijgeschreven op onze 'Huis in Actie' teampagina en komt voor 100% ten goede aan De Eik.

HARTELIJK DANK ❤️

Saturday 13th Feb
Vanaf deze plek wil ik iedereen bedanken die hier een donatie heeft gedaan . Door jullie zijn we weer een stapje dichterbij.  Een betere kwaliteit van leven na kanker. 

Emma n.t.k.

Saturday 13th Feb
Nieuw portret Emma!
Ik schilder o.a. portretten met tekst afkomstig uit mijn eigen levensverhaal. 
Omdat er achter elk van mijn portretten een verhaal schuilt. 
Een verhaal dat de moeite waard is om erkend en gehoord te worden. 
Iedereen verlangt naar erkenning en herkenning.
De portretten staan voor elke vrouw die geraakt is door kanker. 
De emoties van  angst, pijn, volharding en hoop zijn universeel.
Ellen Selder-Berens 
Www.kunstnakanker.nl

Kunst na kanker doneert aan KWF na verkoop schilderij

Monday 8th Feb
Kunst na kanker doneert aan KWF na verkoop schilderij van Ellen Selder Berens. (Lid van Kunst na kanker) Dank aan de nieuwe eigenaren Leon en Marijke vd Zanden. Heel veel plezier met jullie aankoop!

Kunst na kanker doneert schilderij aan inloophuis De Eik op Wereldkankerdag

Friday 5th Feb
Morgen is het wereldkankerdag! Ter gelegenheid hiervan stelde Ellen Selder-Berens (kunstnakanker.nl) een prachtig schilderij ter beschikking dat verkocht mag worden om geld voor inloophuis De Eik op te leveren. Je kunst bieden via info@inloophuis-de-eik.nl. Als jij het hoogste bod uitbrengt wordt jij de trotse bezitter van dit schilderij en steun je De Eik. Je kunt vanaf nu bieden!
Friday 5th Feb

Kunst na kanker in actie voor KWF kankerfonds, mooi artikel in de weekkrant Rond de Linde, Nuenen

Wednesday 3rd Feb
Ik ben trots en blij te melden dat ik met Kunst na kanker bij kan dragen aan het KWF kankerfonds. Dat is nodig want 1 op de 3 mensen krijgt te maken met kanker. Elke donatie draagt bij aan minder kanker, meer genezing en een beter leven met en na kanker. Ik ben zelf het levende bewijs, door behandeling met immuuntherapie heb ik zelfs na 18 jaar nog een redelijk goede kwaliteit van leven. En dat gun ik iedereen! Ellen Selder-Berens

Eerste donatie is binnen!

Wednesday 27th Jan
Yes, dat is leuk! De eerste donatie voor de actie van Kunst na kanker voor KWF  is binnen. Dat geeft moed en inspiratie. Ik wil hierbij dan ook heel graag Mmi Rovers hartelijk danken namen Kunstnakanker en het KWF.

Thank you to my Sponsors

160.4

Anonymous

Kunstnakanker, aankoop schilderij

308.4

Leon Van Der Zanden

Al weer ons tweede prachtige schilderij van Ellen Berens

50.4

Dien Smilde

25.4

Joke Cederhout

Je bent een kanjer

236.4

Ellen Selder Berens

Een schilderij van mij is verkocht! Daarom doneer ik aan KWF. Gefeliciteerd met de aankoop van dit prachtige schilderij, Leon en Marijke vd Zanden, hartelijk dank ook namens KWF.

49.4

Huib Selder

Prachtig doel, super actie mijn lieve Ellen, xxx Huib.

10.4

Anonymous

20.4

Loes Selder

Succes met je actie Ellen!

50.4

Mmi Rovers