Kunst na kanker (Kunst voor KWF)

van Ellen Selder Berens Word lid van mijn team

Ik kom in actie tegen kanker

 Ik kom in actie om geld op te halen voor kankeronderzoek, door mijn schilderijen tegen speciale actieprijzen aan te bieden en bij verkoop 80% hiervan te doneren aan KWF.  Donaties  zijn heel hard nodig, want nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland de diagnose kanker. Vanaf dat  ik de diagnose ongeneeslijk kanker kreeg werkt kunstschilderen voor mij als het beste medicijn. Nu na 18 jaar is dat nog zo, het is verwerkingskunst. Ik ben dankbaar voor  de mogelijkheden die het leven  mij biedt en de kansen die ik krijg door immuuntherapie, daarom wil ik graag iets betekenen voor andere mensen die geraakt zijn door kanker. 

Om die reden heb ik in 2019 Kunst na kanker opgericht, waar ik mensen bij elkaar wil brengen met hun (verwerkings) kunst en deze te koop aanbieden in een verkoopexpositie waarbij 80% van de opbrengst naar het KWF fonds gaat.  "Waarom is beeldende expressie rondom kanker zo belangrijk? De impact van kanker raakt je tot in de kern van je fundament. De bodem wordt onder je voeten weggeslagen. Dan is het belangrijk om op zoek te gaan naar een manier om om te kunnen gaan met de emoties die kanker teweegbrengt. Het is niet de vraag,  Hoe kan je het voorkomen?, maar de vraag, hoe ga je ermee om, hoe sta je op en loop je weer verder?. Beeldende expressie vanuit verwerking van kanker gaat niet alleen over het maken van kunst, het maakt wat onbesproken is bespreekbaar en het onzichtbare zichtbaar.

Herken jij je hierin en maak jij met je hoofd en handen wat er leeft in je hart? En ben jij bereid met jouw kunst te verbinden en bij te dragen aan KWF? Dan nodig ik je van harte uit om je aan te melden voor deze actie bij www.kunstnakanker.nl

Ik bied als start van deze ludieke actie een groot deel van mijn schilderijen tegen een gereduceerde actieprijs te koop aan, kijk hiervoor op de galerij onderaan deze pagina. Nogmaals, 80% van de opbrengst bij verkoop wordt gedoneerd  aan KWF. Help je mij het KWF te steunen door een schilderij van mij te kopen en tevens zo het goede doel te steunen? Of wil jij ook een schilderij doneren, meld je dan aan bij www.kunstnakanker.nl of mail mij rechtstreeks bij vragen. Email: ellenberens@gmail.com

Namens Kunst na kanker, Ellen Selder Berens, en KWF: Dankjewel! 

Mijn badges

Foto’s toegevoegd

Actiepagina gemaakt

Aan eigen actie gedoneerd

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag behaald

Streefbedrag verhoogd naar meer dan €500

Vermelding op Wall of fame

E-mails verstuurd

Gedeeld op social media

Donateurs bedankt

Mijn donateurs

Ellen Selder Berens
doneerde 236

"Een schilderij van mij is verkocht! Daarom doneer ik aan KWF. Gefeliciteerd met de aankoop van dit prachtige schilderij, Leon en Marijke vd Zanden, hartelijk dank ook namens KWF."

Dien Smilde
doneerde 50

Mmi Rovers
doneerde 50

Huib Selder
doneerde 49

"Prachtig doel, super actie mijn lieve Ellen, xxx Huib."

Joke Cederhout
doneerde 25

"Je bent een kanjer"

Loes Selder
doneerde 20

"Succes met je actie Ellen!"

Anoniem
doneerde 10

Mijn updates

Kunst na kanker doneert aan Kwf

Thursday 4th Mar
Dien Smilde  (lid van Kunst na kanker) verkocht een kunstwerkje van 2 Geluksvisjes  op standaard.. (keramiek) 
80% van de verkoop is gedoneerd aan de KWF. 

Bijdrage kunstenaar Lies vd Steen

Tuesday 23rd Feb
Lies van der Steen (lid van Kunst na kanker) maakt mooie natuurschilderijen met schitterende lichtval.  Realistisch

Bijdrage kunstenaar Dien Smilde ‘GeluksVisjes’

Tuesday 23rd Feb
Dien Smilde (lid van Kunst na kanker) maakt mooie geluksvisjes op een standaard. In klei. 
Bijdrage van Dien Smilde 
‘Geluksvisje’ 
#Haiku
‘Visjes spatten zacht
In een spiegel van water
Rimpels van geluk.’
€35
Per duo €65
Kleur:Zwart of blauw
De visjes zijn in elke kleur te bestellen.

Nieuw! Schilderij ‘een vlucht regenwulpen’. van Ellen Selder Berens

Thursday 18th Feb
Een nieuw schilderij ‘Een vlucht regenwulpen’  (60x60) van Ellen Selder Berens  ( lid van Kunst na kanker) is aan de galerij toegevoegd. Het is te koop, waarna 80% van de opbrengst gaat naar het KWF Heb je interesse? Aarzel niet en neem via hier contact met me op.

Schilderij 'Wereldvrouwen' van Ellen Selder Berens is verkocht voor inloophuis De Eik.

Thursday 18th Feb


 Thursday 18th Feb

Schilderij 'Wereldvrouwen' is verkocht

‘Wereldvrouwen’, geschilderd door Ellen Selder Berens, (lid van Kunst na kanker) is in het Valentijnsweekend verkocht voor het prachtige bedrag van €1010 ! Het bedrag is inmiddels bijgeschreven op onze 'Huis in Actie' teampagina en komt voor 100% ten goede aan De Eik.

HARTELIJK DANK ❤️

Saturday 13th Feb
Vanaf deze plek wil ik iedereen bedanken die hier een donatie heeft gedaan . Door jullie zijn we weer een stapje dichterbij.  Een betere kwaliteit van leven na kanker. 

Emma n.t.k.

Saturday 13th Feb
Nieuw portret Emma!
Ik schilder o.a. portretten met tekst afkomstig uit mijn eigen levensverhaal. 
Omdat er achter elk van mijn portretten een verhaal schuilt. 
Een verhaal dat de moeite waard is om erkend en gehoord te worden. 
Iedereen verlangt naar erkenning en herkenning.
De portretten staan voor elke vrouw die geraakt is door kanker. 
De emoties van  angst, pijn, volharding en hoop zijn universeel.
Ellen Selder-Berens 
Www.kunstnakanker.nl

Kunst na kanker doneert aan KWF na verkoop schilderij

Monday 8th Feb
Kunst na kanker doneert aan KWF na verkoop schilderij van Ellen Selder Berens. (Lid van Kunst na kanker) Dank aan de nieuwe eigenaren Leon en Marijke vd Zanden. Heel veel plezier met jullie aankoop!

Kunst na kanker doneert schilderij aan inloophuis De Eik op Wereldkankerdag

Friday 5th Feb
Morgen is het wereldkankerdag! Ter gelegenheid hiervan stelde Ellen Selder-Berens (kunstnakanker.nl) een prachtig schilderij ter beschikking dat verkocht mag worden om geld voor inloophuis De Eik op te leveren. Je kunst bieden via info@inloophuis-de-eik.nl. Als jij het hoogste bod uitbrengt wordt jij de trotse bezitter van dit schilderij en steun je De Eik. Je kunt vanaf nu bieden!

Kunst na kanker doneert schilderij aan Stichting Kanker in Beeld

Friday 5th Feb
Ellen Selder Berens (lid van Kunst na kanker) doneert vanuit Kunst na kanker een schilderij getiteld SymbolischHart, (100x100) De stichting mag het werk verkopen waarna de volledige opbrengst gaat naar Kanker in Beeld.

Kunst na kanker in actie voor KWF kankerfonds, mooi artikel in de weekkrant Rond de Linde, Nuenen

Wednesday 3rd Feb
Ik ben trots en blij te melden dat ik met Kunst na kanker bij kan dragen aan het KWF kankerfonds. Dat is nodig want 1 op de 3 mensen krijgt te maken met kanker. Elke donatie draagt bij aan minder kanker, meer genezing en een beter leven met en na kanker. Ik ben zelf het levende bewijs, door behandeling met immuuntherapie heb ik zelfs na 18 jaar nog een redelijk goede kwaliteit van leven. En dat gun ik iedereen! Ellen Selder-Berens

Eerste donatie is binnen!

Wednesday 27th Jan
Yes, dat is leuk! De eerste donatie voor de actie van Kunst na kanker voor KWF  is binnen. Dat geeft moed en inspiratie. Ik wil hierbij dan ook heel graag Mmi Rovers hartelijk danken namen Kunstnakanker en het KWF.

KWF KankerbestrijdingKanker raakt ons allemaal. Jaarlijks sterven er zo'n 45.000 mensen als gevolg van kanker. De ziekte is hiermee in Nederland doodsoorzaak nummer één. Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat is het doel van KWF Kankerbestrijding.