Yvonne Veldman

Utrecht Marathon

Ik ren tegen kanker tijdens de Utrecht Marathon

Vorige week hebben we afscheid genomen van mijn broer Martin.  Overleden aan de gevolgen van maagkanker. 4,5 jaar geleden namen we afscheid van mijn vader,  overleden aan de gevolgen van darmkanker.  Ik doe mee om geld op te halen voor kankeronderzoek. Geld dat heel hard nodig is, want nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland de diagnose kanker. Sponsor mij en help KWF met de financiering van belangrijk onderzoek naar kanker. Ik ga trainen om een kwart marathon te kunnen rennen.  Ik denk nu dat ik dat niet kan. Maar dat zullen mijn broer en mijn vader ook wel eens gedacht hebben tijdens hun behandelingen; dit kan ik niet en zij vochten een oneerlijke strijd.  Ik ga er dus voor! Hopelijk willen jullie me steunen met een kleine bijdrage voor het KWF. Alvast hartelijk dank!

My Achievements

Actiepagina gemaakt

Foto's toegevoegd

E-mails verstuurd

Aan eigen actie gedoneerd

Streefbedrag behaald

Streefbedrag verhoogd

Top fondsenwerver

Gedeeld op social media

Donateurs bedankt

€500 euro opgehaald: t-shirt verdiend

streep door de rekening

Ik was er klaar voor...ik had er naartoe geleefd. Helaas zet Corona een streep door de rekening. Erg jammer. Uiteraard heb ik alle begrip en is onze gezondheid het belangrijkste. Wel erg jammer dat de Utrecht marathon helemaal is afgelast en verschoven naar volgend jaar. Ik had nog hoop dat het verplaatst zou worden naar het najaar. Ik voel me vervelend ten opzichte van alle donateurs, alhoewel ik weet dat dit overmacht is. Ik wil benadrukken dat het gedoneerde geld allemaal bij het KWF terecht is gekomen en daar gaat het uiteindelijk om. Dat we een stapje dichterbij de genezing van kanker komen. En wat betreft mijn kwart marathon? Die komt er. Ik laat van me horen! Voor nu; blijf gezond en pas goed op elkaar.
Veel liefs Yvonne

Yes, I can!

inmiddels geeft de kalender bijna maart aan. De dag van de Utrecht marathon komt met rasse schreden dichterbij. Maar...inmiddels heb ik al een aantal keren (meer dan) 10 kilometer gerend. Wow, wie had dat ooit gedacht. Ik kan het gewoon!

Ik weet het, zoveel mensen kunnen veel meer rennen dan die 10 km.

Ik weet het, heel veel mensen kunnen dat veel sneller dan ik.

Dat zal allemaal best, maar ik ben toch gewoon trots op mezelf! Dat ik het 'gewoon' ga doen.

Dat ik al meer dan € 1.000,- aan donaties heb mogen ontvangen. Dat ik al 200 zoete broodjes heb gebakken voor het KWF. Dat het KWF mijn verhaal heeft gebruikt ter inspiratie voor andere lopers.

Omdat we allemaal wel weten waarom. Voor Pa, voor Martin, voor Gerdien, voor Tamara, voor Kinga, voor Henk, voor... vul maar in. Voor veel te veel mensen!

€ 1.000 euro is prachtig, meer dan ik had durven dromen. Maar er kan meer bij. Iedere euro die ons dichterbij de genezing van kanker brengt is meer dan nodig! 

Op naar 19 april, naar de kwart marathon in Utrecht. Let's do it!

trainen, doorzetten, kilometers maken

Tijd voor een update zo halverwege januari 2020. 2019 heb ik sportief afgesloten met mijn loopgroep. Op 31 december liep ik de oliebollenloop in Gorredijk, 4 engelse mijl, 6,4 km. Het was prachtig weer, geen wind, een zonnetje erbij. Kortom, genieten. Trots en blij was ik dat die 4 mijl zo goed ging. Nu is het een kwestie van doorzetten en doorgaan, iedere keer een stukje verder. Vanmorgen heb ik 8 km gelopen. Het is een stormachtige dag en ik vertrek met de wind in de rug. Het lijkt vanzelf te gaan. Ik merk aan de weerkaatsing op de bomen dat de zon opkomt. Een mooie rode gloed ligt er over de velden en op de bomen. Als ik even omkijk zie ik een prachtige zonsopkomst. Daarboven verschijnen alweer heel veel wolken. De parallel met ons leven op dit moment is snel getrokken. We kunnen weer genieten van de kleine, mooie geluksmomentjes. De mooie dingen weer zien,  midden in het vedriet en het gemis van mijn broer. Het is soms maar even, want als ik de hoek omsla, is de zon verdwenen. Ik bikkel tegen de wind in. Zwaar is het, maar doorzetten, daar gaat het nu om. Het hoeft niet snel, als ik maar doorga. Voor me zie ik in de verte ook iemand hardlopen....en dan weer wandelen...en dan weer hardlopen. Een beginner. Als ik haar inhaal weet ik dat ik ook zo ben begonnen. Dat ik heel trots was toen ik 3 km achter elkaar kon hardlopen. Het geeft me moed, het komt wel goed met die kwart marathon. Gewoon blijven trainen, doorzetten, kilometers maken. Ik kom weer in de bebouwde kom, het regent inmiddels, de wind giert door de straten, nog even doorzetten dan ben ik weer thuis. Mijn benen doen zeer, mijn hartslag is aan de hoge kant. Ik had toch beter naar mijn trainer moeten luisteren. Rustig beginnen, niet te hard willen lopen. Maar...de 8 km kan worden afgevinkt. Volgende week ga ik weer een stukje eraan plakken. Het gaat lukken op 19 april, de dag dat 5 jaar geleden mijn lieve vader overleed aan de gevolgen van kanker, loop ik de kwart marathon in Utrecht!

Opgeven is geen optie!

Een onbegaanbaar pad...

Vanochtend trok ik de loopschoenen aan voor een trainingsrondje. Tijd voor een ´lekker´ rondje door het bos had ik bedacht...Daar had ik al snel spijt van.

De eerste twee kilometer ging het goed. Tot ik een zijweg insloeg waar de modder me verwelkomde. Honderden meters voor me uit alleen maar modder; je komt niet meer vooruit, je glibbert en glijdt, bent bang om te vallen en je denkt hoe kom ik aan het eind van dit pad, is dat eigenlijk wel mogelijk? Hoe kom ik aan de overkant waar de weg weer begaanbaar is...en terwijl ik daar zo aan het 'overleven' was, drong het door: dit is precies wat mensen met kanker ervaren. Hoe kan ik deze weg gaan, hoe kom ik hier doorheen? De training ging 'bagger' maar ik weet weer extra goed waarom ik dit doe. 

Stap 1!

De dag na de uitvaart van mijn broer Martin zit ik wat lusteloos op de bank. Wat hebben we hem een prachtig afscheid gegeven, maar wat is het toch vreselijk dat we hem moeten missen. In juni 2018 kreeg hij de diagnose maagkanker. En na de eerste positieve berichten, volgden al snel de steeds slechtere berichten elkaar op. Martin heeft geknokt tot het bittere eind en daarnaast ook nog alles uit het leven gehaald wat eruit te halen was. Met diep respect en bewondering voor de manier waarop hij met zijn ziekte omging moesten we afscheid nemen. Hij is maar 52 jaar geworden. En nu is het leeg.

En daar zit ik dan, een beetje lusteloos door Facebook te scrollen. Nergens zin in. Ineens komt er een advertentie van het KWF voorbij: Ren tegen kanker tijdens de Utrecht marathon. Ik klik door en lees dat je minimaal een kwart marathon moet rennen om namens het KWF mee te rennen tegen kanker. Ik klik het weer weg. Helaas, dat kan ik niet. 5 km kan ik, een 4 mijl kan ik ook, maar dan houdt het op. 

Toch blijft het ergens achter in mijn hoofd hangen. Hoezo, dat kan ik niet, zegt een stemmetje. Martin zal tijdens zijn ziek zijn, de nare behandelingen, de pijn, het uitgeput zijn ook wel eens gedacht hebben: 'dit kan ik niet!' Wij stonden machteloos. En dit is een kwestie van flink trainen en dan kan ik dat ook best. 

Na een paar dagen twijfelen weet ik het 'dat kan ik niet' stemmetje het zwijgen op te leggen en ga ik ervoor. Ik schrijf me in en deel mijn inschrijving op Facebook. 

Een dag later weet ik dat ik niet meer terug kan! Wow, ik ben stil van alle lieve mensen die doneren. Binnen een week zit ik al op mijn streefbedrag van € 500,-. Top!! Ik ga ervoor. Het trainingsschema is gedownload en ik heb me aangemeld voor de trainingen van 'ren tegen kanker'  Let's do it!

Thank you to my Sponsors

Gift Van Het Trefpunt
Donated 500

"Wat een fantastische gift mocht ik ontvangen van kringloop centrum het trefpunt in Marum. Super!!"

Zoete Broodjes Bakken
Donated 198

"De afgelopen weken stonden in het teken van het bakken en verkopen van appel kaneel bolletjes en suiker bolletjes. Super fijn dat ik hiermee de €1000,- heb gehaald!"

Rob S
Donated 68

"Geweldig bezig, Yvonne!"

Opbrengst Donatiebox
Donated 61

Wim Veldman
Donated 50

"Machteloos heb je moeten toekijken hoe je eerst je vader verloor en nu je broer. Je doet nu wat je wel kunt doen: geld inzamelen voor onderzoek in de hoop dat dit in de toekomst een ander kan helpen. Je bent een krachtige en lieve vrouw. Ik ben heel trots op je en hou ontzettend veel van je ! liefs. Wim"

Jb En Siska Boonstra
Donated 50

"Heel veel succes Yvonne!"

Esther Jager
Donated 50

Ali Kaptein Schuurman
Donated 50

"Super! Je kunt het! Je bent een kanjer!"

Broodjes Actie Impala
Donated 50

"Opbrengst van de zoete broodjes actie bij mijn loopgroep bij Impala"

Jan Busser
Donated 30

"Heel veel succes!!! Je vader en Martin zouden heel trots op je zijn. En wij ook!!"

Mirjam De Klerk
Donated 30

"Lieve Yvonne, ik steun je 👍. Veel succes met de voorbereiding. We volgen je op 19 april. Lieve groet van Mirjam"

Fam. Miedema
Donated 25

"Heel veel succes, je kunt het! 💪🏻 We kennen allemaal wel iemand die deze vreselijke ziekte heeft of er aan is overleden dus wij doneren met deze mensen in onze gedachten.. Geweldig Yvonne dat jij je hiervoor gaat inzetten😘"

Yvonne Veldman
Donated 25

Harjanne De Boer
Donated 25

Siska Van Der Vlugt
Donated 25

Arjan En Titia Van Loon
Donated 25

"Je kan het powervrouw!"

Ingrid Kaptein
Donated 25

"Wat goed van je, Yvonne! Wat zullen je vader en Martin trots op je zijn! Ik ben dat ook en zal er die dag ook bij zijn on je te steunen."

Reinette Gjaltema Van Der Laan
Donated 21

"Lieve Yvonne! Mijn donatie staat symbool voor de halve .. ik weet zeker dat jij dit ook kan .. heel veel succes met je voorbereidingen xxx Reinette"

Susan Postma
Donated 20

"Lieve Yvonne Wat hebben we meegeleefd tijdens de ziekteperiodes van jouw vader en can Martin. En ook in onze familie en vriendenkring al heel wat mensen verloren aan deze ziekte Nu ga ik weer met he meeleven... maar dan met een trainingstijd. Het gaat je lukken. Ik weet het zeker. Je bent een kanjer!!! Trots op jou!!!! Liefs Susan"

Fam Ter Veer
Donated 20

"We wensen je heel veel succes"

Msrjan Nikkels
Donated 20

"Rennen voor anderen! Top! Om voor anderen wel wat te kunnen doen! Zet m op!!"

Bea
Donated 20

"Heel veel succes, ik weet zeker dat 't je gaat lukken!"

Hillie
Donated 19

"Lieve Yvonne, heel veel succes gewenst. Je bent een bikkel en ik bewonder jou! Lief dat je ook loopt voor Henk en altijd aan ons denkt. Veel liefs xxx"

Ella
Donated 19

"Lieve Yvonne.... Jij kan dit...💪🏻💪🏻 Succes met de voorbereidingen 🏃🏼‍♀️ 🏃🏼‍♀️ Liefs van ons"

Yvonne Van Kammen
Donated 19

"Super dat je dit doet Yvonne! Het is hard nodig. Veel succes met trainen, je kan het!!"

Naomi Boekema
Donated 15

"Lieve Yvonne, Je bent een kanjer dat je dit doet! Veel succes & plezier tijdens het lopen. Groetjes"

Anonymous
Donated 15

"Heel veel succes Yvonne!"

Jacquelien Nijman
Donated 15

"Veel succes met deze mooie actie!!"

Reenie Van Der Velde
Donated 15

"Heel veel succes toegewenst."

Levina Haites-klaver
Donated 15

"Yvonne, we hebben alle vertrouwen dat je dit gaat lukken. Respect en diepe buiging voor jou."

Gerlinde Veenstra
Donated 15

"Yvonne, je kunt het! Ik geloof in je! Liefs, Gerlinde"

Jitske Blokzijl-krist
Donated 15

Margreet Kunnekes
Donated 10

"Wat een super initiatief Yvonne! We steunen je graag! Heel veel succes met de voorbereidingen! Je kan het!! Groetjes, Stijn, Hidde & Margreet"

Esther
Donated 10

"Heel veel succes Yvonne! Met dit doel & alle steun moet het zeker gaan lukken! 😊"

Gonny Van Der Velde
Donated 10

"Topper, je kan het!"

Michelle Vellenga
Donated 10

"Ik ben super trots op jou Yvonne. Ik steun je zo goed als ik kan"

Fam. Willems-mulder
Donated 10

"Ze zullen vast met je mee rennen 🏃🏼‍♀️ 🙏🏻💫💫 knap hoor !!!"

Familie Postma
Donated 10

"Heel goed initiatief❤️Heel veel sterkte en succes toegewenst! Groeten Haaye, Agnes, Jurre & Jens"

K Marinus
Donated 10

Gertjan Silvia Myrthe Ilse
Donated 10

"Wat een prachtig initiatief, heel veel succes topper, jij kan dit 💪"

Kirsten Hattu
Donated 10

"Succes Yvonne! You can do it! Groetjes, fam. Hattu"

Anonymous
Donated 10

Anonymous
Donated 10

"Succes met je uitdaging, Gr Sjouke en Rebekka"

Alice Groot
Donated 10

Okke Postma
Donated 10

Christina Veldman
Donated 10

Anonymous
Donated 10

Mariëlle Appelo
Donated 10

"Veel succes Yvonne!"

Karin Veltman
Donated 8

"Succes Yvonne je kunt het"

Cor, Linda En Ruben Ten Hoor
Donated 5

"Wij vinden het ontzettend fijn dat jij je op deze manier inzet voor dit belangrijke goede doel!"

Richtje Van Der Veen
Donated 5

Hettie Schakel
Donated 5

"Succes Yvonne. Wat ben je sterk dat je ondanks je verdriet hier nu al zo voor kunt gaan. Maar het is het zeker waard"

Anonymous
Donated 5