Veelgestelde vragen
sponsorwerving

Waar vind ik tips om sponsors te werven?

Volg onze Facebook Community daar worden regelmatig tips gedeeld. Ook kun je daar je vragen stellen. Hier vind je nog meer tips.

Waar ligt de grens voor het toekennen van een startbewijs, als het gaat om sponsorgeld?

500 euro. Ren je in een team? Dan is het de bedoeling dat jullie gemiddeld per persoon 500 euro ophalen. Bijvoorbeeld: jouw team bestaat uit 4 personen. Gezamelijk halen jullie dan minimaal 2000 euro op. Lukt dit je onverhoopt niet, dan kun je via de organisatie je ticket kopen. Let op: doe dit wel op tijd, want het kan voorkomen dat het evenement is uitverkocht.  

Wat als ik het sponsorbedrag niet haal, mag ik dan niet meedoen?

We hebben dit bedrag nodig om kankeronderzoek te financieren. KWF maakt ook kosten voor het event waardoor we dit bedrag moeten aanhouden. Een paar weken voor de run checken we per deelnemer het sponsorbedrag om te bepalen wie er wel en wie er niet mee kan doen. Bij een nulbedrag kunnen we je helaas geen startnummer geven. Dat zou ten opzichte van de andere deelnemers ook niet fair zijn.

Wanneer ik met een eigen team loop, is het dan ook de bedoeling dat je 500 euro per persoon ophaalt aan sponsorgeld?

Ja, als je je hebt ingeschreven voor KWF en je ontvangt je startbewijs via ons, geldt dit bedrag voor iedereen. Dus ook voor teamleden. Het voordeel van meelopen met een team is dat je het sponsorgeld kunt verdelen, zodat iedereen gemiddeld 500 ophaalt. En je kunt samen met je team een leuke actie organiseren om met elkaar het bedrag op te halen.

Ik heb een bevestigingsmail van een donatie ontvangen. Maar deze gift staat niet op mijn pagina geboekt, en het bedrag is bij mijn sponsor afgeschreven. Kunnen jullie dit bedrag toevoegen aan mijn donaties?

Ja, dat kan. Vraag aan je sponsor een printscreen van de donatie op zijn of haar afschrift en mail deze naar Patricia via rentegenkanker@kwf.nl. Op het afschrift staat namelijk een PID-nummer dat het ons makkelijk maakt deze donatie te traceren en te koppelen aan je sponsorpagina. En het is voor ons tevens het bewijs dat de donatie daadwerkelijk is afgeschreven.

Fondsenwerven met een QR-code. Hoe werkt dat?

  • Log in op jouw account
  • Ga naar je dashboard
  • Kies: Bewerk mijn pagina
  • Scroll naar beneden
  • Klik op: Download QR-code of QR-poster
  • Sla je QR-code op als PDF
  • Deel je QR-code met je vrienden en hang de poster overal op

Ik ontvang geen bevestigingsmails meer van de donaties, of deze komen opeens in mijn spambox terecht. Kan ik hier iets aan doen?

Check je spambox en geef aan dat de mails van KWF geen spam zijn. Je kunt ook mailen naar rentegenkanker@kwf.nl.

Tot wanneer kan er geld worden gedoneerd op mijn pagina? Tot hoe lang na het evenement blijft de pagina actief?

Doneren kan tot vier weken na het event, dan sluit de pagina. Je ontvangt een bericht wanneer de pagina gaat sluiten.