Veelgestelde vragen

Hoeveel bedraagt het inschrijfgeld?

add remove

KWF vraagt geen inschrijfgeld. Je kunt op twee manieren in actie komen.

1) Schrijf je in en haal minimaal 500 euro op. Dan krijg je het startbewijs van KWF. Haal je minimaal 500 euro op? Dan ontvang je ook een uniek Wandel tegen kanker-shirt.

2) Schrijf je in bij een evenement naar keuze en maak een Wandel tegen kanker-actiepagina aan. Er geldt dan geen minimumbedrag dat we aan je vragen. Haal je 500 euro of meer op? Dan ontvang je het Wandel tegen kanker-shirt!

Wanneer ontvangen we het dagprogramma en alle informatie over de dag zelf?

add remove

Doe je mee met één van de door ons geselecteerde evenementen? Dan wordt deze informatie maximaal 1,5 week van tevoren gemaild. Deelnemers ontvangen dan ook algemene informatie van de organisatie zelf. De informatie die wij je sturen, is leidend.  

Kan iemand anders voor mij lopen wanneer ik zelf onverwachts niet kan?

add remove

Ja, dat kan. Maar als het kort voor het event is, dan kan wellicht de naam niet meer veranderd worden op het startbewijs. Neem hierover contact met ons op via wandeltegenkanker@kwf.nl.

Ik heb me individueel ingeschreven maar hoor bij een team, kunnen jullie dit aanpassen?

add remove

Je kunt bij inschrijving een team vormen. Is dit onverhoopt in het aanmeldproces niet goed verlopen, stuur dan direct een mail naar Team Wandel tegen kanker via wandeltegenkanker@kwf.nl.

Vanaf hoeveel wandelaars mag je een team samenstellen? En is er ook een maximaal aantal deelnemers?

add remove

Vanaf twee personen. Er is geen maximaal aantal vastgesteld.

Hoe laat is de start van de diverse afstanden?

add remove

Deze informatie kun je vinden op de website van het event waar je aan meedoet. Deelnemers aan Wandel tegen kanker hebben meestal een bepaald tijdvak waarin ze starten. Wil je voor jouw wandeling weten hoe laat dit is? Stuur dan een mail naar wandeltegenkanker@kwf.nl.

Ik zie toch af van deelname. Wat gebeurt er met het opgehaalde geld?

add remove

Als je toch afziet van deelname nadat je je hebt aangemeld, worden de al ingezamelde gelden niet terugbetaald. Dit blijven donaties aan KWF.

Wat is het minimale sponsorbedrag dat ik moet ophalen om te kunnen deelnemen?

add remove

Wil je in aanmerking komen voor een gratis ticket? Schrijf je dan in via KWF. We vragen je dan minimaal 500 euro op te halen. Vind je dat te ambitieus? Maak dan alleen een actiepagina aan en koop zelf alvast je startbewijs voor het evenement. In dat geval is er geen minimum bedrag dat je aan sponsorgeld moet ophalen.  Haal je toch 500 euro op? Dan krijg je van ons het unieke Wandel tegen kanker-shirt.

Waar vind ik tips om sponsors te werven?

add remove

Je kunt al je vragen stellen aan andere wandelaars op onze Facebook Community. Hier vind je nog meer tips.

Waar ligt de grens voor het toekennen van een startbewijs, als het gaat om sponsorgeld?

add remove

500 euro. Wandel je in een team? Dan is het de bedoeling dat jullie gemiddeld per persoon 500 euro ophalen. Bijvoorbeeld: jouw team bestaat uit 4 personen. Gezamenlijk halen jullie dan minimaal 2000 euro op. Lukt dit je onverhoopt niet, dan kun je via de organisatie je ticket kopen. Let op: doe dit wel op tijd, want het kan voorkomen dat het evenement is uitverkocht.  

Wat als ik het sponsorbedrag niet haal, mag ik dan niet meedoen?

add remove

We hebben dit bedrag nodig om kankeronderzoek te financieren. KWF maakt ook kosten voor het event waardoor we dit bedrag moeten aanhouden. Een paar weken voor het evenement checken we per deelnemer het sponsorbedrag om te bepalen wie er wel en wie er niet mee kan doen. Bij een nulbedrag kunnen we je helaas geen startnummer geven. Dat zou ten opzichte van de andere deelnemers ook niet fair zijn.

Wanneer ik met een eigen team wandel, is het dan ook de bedoeling dat je 500 euro per persoon ophaalt aan sponsorgeld?

add remove

Ja, als je je hebt ingeschreven voor KWF en je ontvangt je startbewijs via ons, geldt dit bedrag voor iedereen. Dus ook voor teamleden. Het voordeel van meelopen met een team is dat je het sponsorgeld kunt verdelen, zodat iedereen gemiddeld 500 ophaalt. En je kunt samen met je team een leuke actie organiseren om met elkaar het bedrag op te halen.

Ik heb een bevestigingsmail van een donatie ontvangen. Maar deze gift staat niet op mijn pagina geboekt, en het bedrag is bij mijn sponsor afgeschreven. Kunnen jullie dit bedrag toevoegen aan mijn donaties?

add remove

Ja, dat kan. Vraag aan je sponsor een printscreen van de donatie op zijn of haar afschrift en mail deze naar ons via wandeltegenkanker@kwf.nl. Op het afschrift staat namelijk een KRI-nummer dat het ons makkelijk maakt deze donatie te traceren en te koppelen aan je sponsorpagina. En het is voor ons tevens het bewijs dat de donatie daadwerkelijk is afgeschreven.

Ik ontvang geen bevestigingsmails meer van de donaties, of deze komen opeens in mijn spambox terecht. Kan ik hier iets aan doen?

add remove

Check je spambox en geef aan dat de mails van KWF geen spam zijn. Je kunt ook mailen naar wandeltegenkanker@kwf.nl.

Tot wanneer kan er geld worden gedoneerd op mijn pagina? Tot hoe lang na het evenement blijft de pagina actief?

add remove

Doneren kan tot vier weken na het event, dan sluit de pagina. Je ontvangt een bericht wanneer de pagina gaat sluiten.

Ik heb een deelnemer gesponsord maar deze heeft zijn actie niet uitgevoerd. Krijg ik nu mijn donatie terug?

add remove

Donaties zijn niet restitueerbaar. Ook als deelname op grond van uitzonderlijke omstandigheden, waaronder, maar niet beperkt tot, weeromstandigheden en (lokale) overheidsbesluiten, niet door kan gaan, vindt er geen restitutie plaats van de op het actieplatform gestorte donaties. De donaties komen ten goede aan de doelstellingen van KWF.

Fondsenwerven met een QR-code. Hoe werkt dat?

add remove
  • Log in op jouw account
  • Ga naar je dashboard
  • Kies: Bewerk mijn pagina
  • Scroll naar beneden
  • Klik op: Download QR-code of QR-poster
  • Sla je QR-code op als PDF
  • Deel je QR-code met je vrienden en hang de poster overal op

Wanneer ontvang ik het Wandel tegen kanker-shirt?

add remove

Zodra 500 euro is opgehaald, wordt het shirt opgestuurd. Je hebt tot uiterlijk 1 week voor het evenement om dat bedrag op te halen. Dan heb je het shirt op tijd in huis voor het evenement. 

Ik heb 500 euro opgehaald maar het event is al binnen 1 week. Wanneer ontvang ik het shirt?

add remove

We sturen tot 1 week voor evenement de shirts uit. Heb je korter voor het evenement of juist daarna de 500 euro bij elkaar? Dan ontvang je het shirt na het evenement. Je kunt deze dan gebruiken voor een volgende actie.

Mogen er ook eigen logo's op het Wandel tegen kanker-shirt worden bedrukt?

add remove

Ja, dat mag. Deze kosten zijn wel voor de deelnemer.

Is het verplicht om in het Wandel tegen kanker-shirt te lopen? Of mag er ook in een eigen shirt worden gelopen?

add remove

Het is niet verplicht, maar voor de uitstraling van Wandel tegen kanker en voor het teamgevoel, is het wel mooi als iedereen zijn T-shirt aandoet. Dan ben je herkenbaar en laat je de mensen langs de kant zien waar jij voor loopt!

Ik wil graag een Wandel tegen kanker-shirt kopen. Kan dat?

add remove

Nee. Dit shirt is niet te koop. Je kunt 'm wel verdienen door minimaal 500 euro op te halen voor jouw Wandel tegen kanker-actie.